IN ACEST ARTICOL:
Saptamana 41 de sarcina nu aduce schimbari considerabile fata de saptamana precedenta, doar nerabdarea este mai mare, precum si grija ca s-ar putea sa ai o sarcina prelungita, fiindca cu siguranta te vei gandi si la acest aspect.

Saptamana 41 de sarcina nu aduce schimbari considerabile fata de saptamana precedenta, doar nerabdarea este mai mare, precum si grija ca s-ar putea sa ai o sarcina prelungita, fiindca cu siguranta te vei gandi si la acest aspect.

Insa nu iti face griji, majoritatea nasterilor au loc intre 38 si 42 de saptamani, asadar mai este inca timp.

Saptamana 41 de sarcina: Ce face bebe in burtica?

Bebe este complet dezvoltat si este gata sa iasa, fiind pozitionat cu capul in jos, angajat in pelvis. Este gata sa faca fata mediului extern, organele sunt aproape complet dezvoltate, unele dintre acestea urmand sa se dezvolte si dupa nastere, cum ar fi creierul.

Deasemenea nu toate organele micutului prezinta starea fiziologica potrivita pentru a face fata si in mediul extern, micutii suferind modificari functionale imediat dupa nastere, asa cum se intampla cu surfactantul pulmonar, cu functiile hepatice sau cele digestive, formarea enzimelor digestive in primul an de viata, icterul fiziologic, fontanelele craniene etc. Cu alte cuvinte, desi micutul este gata sa se nasca, totusi este foarte fragil si veti invata cum trebuie tinut in brate, cum trebuie ingrijit si asa mai departe.

Saptamana 41 de sarcina: Cum se simte mamica?

Te poti simti epuizata caci te aflii la finalul sarcinii si totodata nerabdatoare sa iti tii bebelusul in brate. Daca iti faci griji ca nu ai nascut la termen, inca mai ai timp, medicii considerand ca fiind normala o nastere intre 38 si 42 de saptamani.

Burtica este mari si simti miscarile bebelusului. In continuare te duci des la toaleta, dar respiri mai usor pentru ca bebe a coborat in levis si nu mai apasa pe diafragma sa iti ingreuneze respiratia. Si digestia este mai buna, nu vei resimti arsurile gastrice de odinioara.

Chiar daca nasterea se apropie in continuare trebuie sa mananci sanatos si sa te vitaminizezi, micutul mai are inca multe nevoie de tine chiar si dupa nastere, prin alaptare. Sanii iti sunt condierabil mariti in dimensiuni si pot fi durerosi, fiindca secreta colastrul, primul lapte pentru bebelus.

Bagajul pentru nastere trebuie sa fie gata, precum si planul nasterii. Numerele de telefon ale doctorului si partenerului ori ale unei persoane apropiate trebuie sa le ai permanent la indemana.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri