Sarcina te poate surprinde daca nu ai planuit-o si daca nu folosesti metode contraceptive cu gard mare de siguranta. Indiferent de dorintele pe care le ai privind sarcina respectiva, este important sa recunosti prezenta bebelusului in burtica ta inca din primele saptamani de cand acesta se dezvolta.
Simptomele sarcinii difera de la o femeie la alta, insa perturbarile ciclului menstrual precum si alte cateva simptome sunt intotdeauna comune in sarcina.Cum stii daca esti insarcinata?
Pentru a avea certitudinea prezentei unei sarcini este nevoie sa efectuezi un test de sarcina care verifica gonadotropina chorionica din urina (testele de sarcina care folosesc urina femeii) sau sarcina poate fi decelata in urma unei ecografii pelvine. Insa pana la efectuarea testului de sarcina sau a altor teste ce au drept scop certificarea prezentei bebelusului in burtica trebuie ca inainte de toate sa fii determinata pentru efectuarea acestor teste si pentru aceasta este nevoie sa identifici simptomele si schimbarile pe care corpul tau ti le transmite si sa le interpretezi. Asadar, iata care sunt cele mai intalnite simptome care apar inca din primele saptamani ale sarcinii.
16 simptome care apar in sarcina
Inca de la fecundarea ovulului in corpul femeii se produc anumite schimbari in principal hormonale. Astfel se modifica balanta hormonlor sexuali, ciclul menstrual este inhibat, necesitatile alimentare cresc, femeia simte nevoia de mai multa odiha etc. Sa discutam pe rand simptomele sarcinii:
- Modificari ale ciclului menstrual – ciclul menstrual nu mai apare, la normal, fiindca mucoasa uterina nu mai trebuie sa fie “reinnoita”, deoarece urmeaza ca oul fecundat sa se implanteze in uter. Astfel sangerarile mesntruale nu mai apar. Acesta este cel mai frecvent semn ce anunta prezenta sarcinii;
- Tulburari menstruale – desi in mod normal sangerarile menstruale nu ar trebui sa mai existe de la fecundarea ovulului, totusi senmai intampla uneori ca femeia sa aiba sangerari vaginale, insa modificate, fiindca acestea nu au fost declansate de menstruatie. Astfel sangerarile sunt foarte reduse cantitativ, au character scurt, nu dureaza ca o mosntruatie normala cateva zile ci pot sa apara doar o zi, aceste sangerari ducand adesea in eroare femeia care cerde ca a avut deja menstruatie, chiar daca a fost mai… ciudata. Se poate intampla ca aceste sangerari anormale sa fie insotite de durere, datorita implantarii ovulului in peretele uterin, iar prin patrundere sa faca o mica rana ce sangereaza si doare;
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară