Atunci cand esti gravida constati ca ai inceput sa dezvolti tot felul de pofte, unele chiar pentru alimente ciudate sau pentru combinatii bizare ori mancaruri din care ai gustat o singura data in viata si acum ti-ai revenit in mine, facandu-ti pofta.

Se cunoaste ca poftele sunt normale la gravide si acestea apar in primul rand pentru a varia alimentatia, bebelusul avand nevoie pentru dezvoltare de vitamine, minerale si nutrienti care se gasesc uneori in cantitati mai mari in acele alimente pe care nu le consumam in mod obisnuit.

Stdiile arata ca peste 85% din femeile insarcinate au tot felul de pofte in perioada gestationala.

O alta cauza a poftelor este aceea ca organismul gravidei lucreaza 24 de ore din 24 pentru a mentine cpilasul viu in uter si pentru a-l dezvolta in ritm continuu, pentru ca initial ritmul de dezvoltare al copilului nu tine cont ce ciclul nictemeral al viitoarei mamici.

Totodata poftele pot sugera lipsa unor vitamine si/sau minerale din organismul gravidei.

Spre exemplu pofta de dulce sau de ciocolata poate sugera lipsa unor vitamine din complexul B, pe cand pofta pentru unele “alimente” necomestibile dar cu miros ciudat pot sugera lipsa de fier, pofta de lactate lipsa de calciu, pofta de fructe – lipsa de vitamina C si asa mai departe.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pentru atunci când nu mai ai lacrimi să plângi: de tine ține să mergi înainte! Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi foc? Când nu mai știi în ce direcție să mergi, urmează-ți întotdeauna inima!

Nu se cunoaste exact care este mecanismul prjn care poftele gravidei sunt declansate, dar se pare ca principalele cauze ar fi cele enumerate mai sus.

Cu toate acestea, gravidele manifesta pofte in special la pranz sau seara, insa mai rar se intampla sa aiba pofte dimineata.

Cu toate acestea poftele pe care gravidele le au sunt adesea bizare. Astfel unele carora nu le placea carnea poftesc acum la alimente din carne, altele care nu suportau ouale sau bananele de exemplu poftesc la acestea in timpul sarcinii.

O alta explicatie a poftelor ar fi reprezentata de fluctuatiile hormonale mari care au loc in timpul sarcinii. La fel se intampla si in timpul menstruatiei, insa variatiile hormonale sunt mai mici.

Poftele ciudate

Unele grevide au pofte ciudate, privind alimente care nu sunt comestibile, dar au un miros puternic.

Spre exemplu unele ar manca pamant, altele zat de cafea sau chiar boabe, unele ar manca chistoace de tigara sau chiar apret si lista poate continua.

Când ai uitat să mai crezi în miracole, Universul îți oferă cele mai frumoase surprize! Dicționar de vise: Ce înseamnă când visezi șobolani? Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire

Medicii au corelat aceste pofte ciudate cu lipsa de fier din organism, poftele fiind date in special de miros, ci nu de calitatea sau gustul alimentelor. Nu se recomanda sa consumati alimentele necomestibile in timpul sarcinii pentru ca ii pot face rau bebelusului.

Asadar cand aveti pofte ciudate mergeti la medic pentru a repeta analizele si a verifica daca nu cumva aveti o lipsa de fier.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri