IN ACEST ARTICOL:
Perioada sarcinii este deosebit de sensibila pentru viitoarea mamica. Orice afectiune sau perturbare metabolica poate avea urmari asupra dezvoltarii copilului.

Pentru ca micutul ce se dezvolta in burtica mamei se hraneste doar prin nutrientii adusi de sangele femeii insarcinate, orice substanta circulanta in sange ii poate influenta dezvoltarea. De aceea mamica trebuie sa fie foarte atenta la ceea ce mananca, dar si la noxele toxice din aer, trebuie sa evite stresul si expunerea la soare, activitatea fizica excesiva si de asemenea trebuie sa se odihneasca suficient.

Printre riscurile cele mai importante pentru femeia gravida se numara alimentatia inadecvata, radiatiile, fumatul, accidentele.

5 riscuri alimentare pentru sarcina

Dieta

Orice incercare a gravidei de a tine o dieta sau de a-si mentine greutatea prin limitarea alimentatiei va avea efecte negative asupra dezvoltarii copilului. Copilul in dezvoltare are nevoie de o gama larga de nutrienti, vitamine, minerale, antioxidanti – substante pe care gravida nu le poate obtine decat printr-o alimentatie variata si bogata.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ciclul menstrual – de la dureri lunare, mituri, dezechilibre hormonale la stare de bine. Recomandări de la Claudia Buneci, expert în medicină feminină funcțională Acupunctura - beneficii, contraindicații și cum funcționează Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase

Alcoolul

Alcoolul reprezinta unul dintre cei mai mari dusmani ai sarcinii, avand efecte deosebit de nocive in orice moment al dezvoltarii intrauterine a copilului. Se recomanda sa evitati alcoolul pe parcursul sarcinii.

Alimentele cu hormoni

Toate plantele care contin fitoestrogeni sunt contraindicate in sarcina daca sunt consumate in cantitati mari sau in tincturi (care reprezinta o concentrare a acestor plante). Asa este de exemplu tinctura de soc sau de marar. Daca alegeti ceaiuri, cititi cu atentie prospectul sau plantele pe care le contine.

Preparatele fast-food

Preparatele fast-food contin o serie de substante toxice care sunt nocive pentru copilul aflat in dezvoltare in burtica mamei.

Preparatele perisabile

Preparatele perisabile, precum si salatele in care legumele nu au fost bine spalate sau fructele nespalate bine supun femeia gravida la riscurile unor infectii ca: toxiinfectii alimentare, hepatita A, parazitoze etc. Toate aceste afectiuni ii pot face rau fatului. Atentie si la mancarurile de la restaurant, alegeti acele preparate care sunt bine gatite termic.

NU mânca aceste alimente la micul dejun servit de hoteluri! Horoscop Dragoste Aprilie 2025: Ca să ne putem urma inima fără frică trebuie să nu mai fugim de adevăr Cearcănele, cauze, prevenire și remedii

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri