Cazurile de "avort spontan de la pisica" nu sunt deloc rare de aceea ne-am propus sa tratam in articolul curent o afectiune parazitara inaparenta clinic, cu provenienta de la pisica si care este de obicei descoperita de femei in timpul sarcinii cand au avort spontan.

Pentru a evita astfel de situatii sau pentru a cunoaste aceasta patologie si modul de reactie pe care trebuie sa il aveti atunci cand va confruntati cu ea am extras mai jos cele mai importante aspecte medicale cu privire la toxoplasmoza.

Ce este toxoplasmoza?

Toxoplasmoza reprezinta o infectie parazitara cu Toxoplasma gondii care este un pazatit si care traieste in forma adulta in intestinele pisicii. El isi elimina ouale sub forma de chist (o forma foarte rezistenta in natura) prin fecalele pisicii, chisturi care pot contamina pamantul, alimentele (legumele, fructele cazute), sau chiar blanita animalului cu care puteti sta in casa sau pe care il mangaiati pur si simplu intamplator cand acesta va apare in cale.

Apoi omul duce mana contaminata la gura, mananca fara a se spala pe maini legume ori fructe nespalate si in felul acesta se infecteaza cu Toxoplasma. Infectia cu toxoplasma este inaparenta la om, foarte discreta clinic, chiar se estimeaza ca un procent foarte mare din populatie prezinta toxoplasmoza fara sa stie. Omul se poate infecta si band apa contaminata, chiar daca are o igiena buna.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Boala zgarieturii de pisica – infectia cu Bartonella henselae Pisicile și ploaia - o poveste de dragoste de interior. 15 imagini sugestive care descriu relația pisicuțelor cu ploaia Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc?

Problemele reale apar fie cand parazitul infecteaza un imunosupresat caruia ii confera o patologie riscanta si severa, ori la gravida cand apare un risc major de avort spontan. Toxoplasma se mai poate transmite de asemenea prin sange sau transplant de organe. Din fericire, daca o persoana a fost infectata cu toxoplasma, nu mai poate fi reinfectata.

Care sunt semnele si simptomele toxoplasmozei?

Simptomatologia persoanelor cu un sistem imun normal cum este o femeie tanara care ramane insarcinata este de cele mai multe ori absenta, adica femeia nu are nicio somptomatologie, Uneori poate prezenta:
• Umflarea la nivelul gatului, in partea laterala (inflamarea ganglionilor latero-cervicali)
• Crampe musculare difuze;
• Senzatie de oboseala, febra, gat uscat, uneori mimeaza o usoara raceala;
• Eruptii cutanate - rar.

PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa

Simptomatologia Toxoplasmozei la nou-nascuti

La micuti simptomatologia infectiei cu Toxoplasma gondii nu apare la nastere decat foarte rar. In acest caz din urma bebelusii plang in continuu din cauza durerilor oculare puternice (ce evolueaza cu orbire) si pot avea convulsii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri