Sarcina nu este echivalenta cu 9 luni de abstinenta sexuala. Desi poate natura indica la abstinenta, sexul insa nu este nociv in timpul sarcinii dar implica totusi niste riscuri. Exista practici sexuale care nu prezinta niciun risc pentru gravida, partener sau micutul ce se dezvolta in burtica.

Riscurile sexului in timpul sarcinii:

- daca medicul va interzice activitate sexuala, atunci trebuie sa ii acordati atentie. Aceasta pentru ca in cazul incontinentei corpului uterin o penetrare prea adanca va poate cauza travaliu sau chiar avort spontan;

- riscurile de infectie vaginala. De aceea o recomandare obligatorie este aceea ca partenerul sa faca intotdeauna dus inainte de contactul sexual. Chiar si o candidoza poate crea probleme in sarcina.

- atentie: in sarcina nu este permis sexul anal, in special pentru gradul mare de infectivitate care poate dauna gravidei si sarcinii.

Pozitii sexuale recomandate in sarcina

Sunt recomandate acele pozitii sexuale care nu implica o penetrare adanca si care totodata nu incomodeaza viitoarea mamica, adica nu apasa pe umeri sau pe sani care sunt in aceasta perioada umflati si durerosi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Un fel de “misionarul”

Femeia sta intinsa pe spate iar partenerul sta deasupra sprijinit in maini sau in coate pentru a nu presa pe burtica. Este o pozitie ce permite contactul vizual al celor doi, adesea apreciata de cupluri.

Pozitia Lingura

Femeia sta intinsa pe o parte iar barbatul o poate strange tandru in brate de la spate. Este o pozitie ce nu permite o penetrare foarte adanca si totodata barbatul nu vizualizeaza uterul femeii, uitand pentru minute bune ca iubita lui este gravida. Este o pozitie relaxanta.

Pozitia “ea deasupra” cu fata

In aceasta pozitie femeia se poate misca in voie deasupra partenerului, putand avea contact cu mainile sau contact vizual. Este o pozitie buna pentru ca femeia poate controla miscarile.

Pozitia “ea deasupra” cu spatele

Este asemanatoare pozitiei precedente, doar ca femeia sta cu spatele la barbat. Aceatsa pozitie il ajuta si pe el sa uite pentru cateva minute de grija sarcinii, nevizualizant uterul gravid.

VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

Pozitia sezand

Barbatul sta in pozitie sezanda cu femeia in brate, insa gravida sta cu spatele la barbat. Este o pozitie relaxanta atat pentru ea, cat si pentru el.

Exista solutii si pentru cuplurile in care femeia insarcinata are recomandare medicala de abstinenta. In aceasta situatie cei doi se pot "juca" pana la orgasm insa fara penetrare si totodata pot practica si sexul oral.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri