Este uimitor si adevarat! Si barbatii au simptome de sarcina, de la dureri de dinti si de spate pana la aparitia unei mici "burtici"! Din dorinta de a se pune in pielea partenerei si a-si creste nivelul afectivitatii, majoritatea viitorilor tatici se confrunta cu aceleasi simptome si semne care apar la femeile insarcinate, chiar daca nu exista un fundament fizic pentru acestea (barbatul nu este insarcinat). Aceste manifestari poarta numele de Sindrom Couvade.
Este uimitor si adevarat! Si barbatii au simptome de sarcina, de la dureri de dinti si de spate pana la aparitia unei mici “burtici”!

Din dorinta de a se pune in pielea partenerei si a-si creste nivelul afectivitatii, majoritatea viitorilor tatici se confrunta cu aceleasi simptome si semne care apar la femeile insarcinate, chiar daca nu exista un fundament fizic pentru acestea (barbatul nu este insarcinat). Aceste manifestari poarta numele de Sindrom Couvade.

Care sunt simptomele acestui sindrom al taticilor insarcinati?

Se spune ca un viitor tata este afectat de acest sindrom daca simptomele pe care le prezinta sunt asemanatoare cu ale partenerei sale, dar manifestarile variaza de la barbat la barbat.

Printre cele mai frecvente manifestari se numara: greata, varsaturi, crampe, dureri de spate, crestere in greutate (in special in zona abdomenului), tulburari de tranzit intestinal (diaree sau constipatie), dureri de cap, tulburari de somn si modificari ale dispozitiei, pot aparea chiar poftele.

Cercetatorii spun ca simptomele incep intre lunile 3-4 de sarcina, apoi cresc in intensitate pana la nasterea copilului, dupa care dispar complet.

De ce apare acest sindrom?

Desi nu s-au descoperit cu exactitate cauzele aparitiei acestor manifestari la viitorii tatici, specialistii pun modificarile pe baza dezechilibrelor hormonale care se produc in organismul acestor barbati.

S-a descoperit ca in cazul barbatilor care au sotia gravida se inregistreaza o scaderea nivelului de testosteron si o crestere a nivelului de prolactina ( hormon care la femei creste lactatia, dar la barbati nu are efect demonstrat) si estrogen (hormon sexual feminin).

Din cauza faptului ca in timpul sarcinii, atentia tuturor este centrata pe viitoarea mana, barbatul se simte exclus si poate deveni chiar invidios pe faptul ca nu a fost inzestrat cu capacitatea de a da viata.

Viitorii tatici pot fi speriati de cum se va modifica viata lor dupa ce bebe se va naste si incep sa se indoiasca ca vor fi parinti buni.

Este posibil ca viitorii tatici sa se simta vinovati pentru conceperea copilului si incearca sa empatizeze cu viitoarea mamica, deoarece astfel i-au provocat toate acele simptome neplacute resimtite in sarcina.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. SAGA Festival anunță programul pe zile pentru cea de-a treia ediție: Robin Schulz, Elley Duhe și Vintage Culture printre artiști Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri