Ce ar fi Craciunul fara cadouri? Poate ca ar deveni o sarbatoare mai putin comerciala dar cu siguranta nu la fel de placuta. Indiferent ca suntem cel ce primeste sau cel ce ofera cadoul, emotia actului este una pe care o asteptam cu nerabdare. Nu degeaba numim decembrie luna cadourilor; avem o luna la dispozitie sa ne batem capul cu ceea ce dorim sa le oferim celor dragi.

1. Ofera un cadou pentru ca asta iti doresti sa faci, nu pentru ca trebuie.

Atunci cand trebuie sa oferi un cadou, acesta devine o sarcina neplacuta astfel incat rezultatul final va fi cu siguranta nesatisfacator. Aminteste-ti ca actul de a oferi un cadou este ceva optional. Incearca sa te gandesti la un cadou ca la un bacsis pe care il lasi chelnerului: daca nu il merita, nu il primeste. Cam asa e si cu darurile: daca nu merita atunci nu esti obligata sa oferi.

2. Noteaza-ti micile dezvaluiri in materie de dorinte ale celor apropiati

Incearca sa iti faci un obicei din a nota din timp ceea ce isi doresc cei apropiati. Ai mers la cumparaturi cu mama ta si i-au ramas ochii la ceva dar nu s-a indurat sa dea banii? Un cadou frumos pentru ea ar fi chiar obiectul cu pricina. Aceste mici adnotari adunate pe parcursul mai multor luni te vor scapa in decembrie de multa bataie de cap si te vor ajuta sa alegi cadouri ce exprima atentia ta pentru cei dragi.

3. Alege un cadou care sa exprime relatia pe care o ai cu destinatarul

Cadoul ar trebui sa simbolizeze aprecierea ta pentru relatia in discutie. Cu cat relatia cu destinatarul cadoului e mai stransa, cu atat mai multa preocupare ar trebui sa alegi cadoul.

4. Cadourile artizanale raman o optiune foarte buna

Mai ales acum cand putem cumpara cam orice, cadourile facute de mana capata o semnificatie aparte. Nimic nu spune „te iubesc” la fel de bine ca un cadou ce a luat nastere datorita gandului la destinatar. Totusi astfel de cadouri sunt indicate in situatiile in care ai un oarecare talent artistic, in caz contrar risti sa rezulte ceva destul de neplacut.

5. Nu uita ca modul de prezentare conteaza

Valoarea unui cadou poate creste cu ajutorul ambalajului si a modului in care este oferit. O parte din farmecul cadoului consta in nerabdarea cu care indepartam ambalajul pentru a vedea ce ascunde. O cutie frumos ambalata si legata cu o funda va fi intotdeauna mai atragatoare decat o simpla punga fie ea si a unui brand cunoscut. Asa ca inarmeaza-te cu hartie de impachetat, lipici si pamblica, fa rost de o cutie de carton potrivita ca marime de la un magazin si pune-te pe treaba.

6. Personalizeaza cadoul cu un biletel scris de mana

Cauta o foaie de hartie deosebita sau o felicitare frumoasa si scrie cateva randuri cu propria mana. Ai grija insa sa eviti formulele standard optand pentru cateva cuvinte venite din adancul inimii.

Important!

Nu uita sa faci o surpriza virtuala! Trimite prietenilor o felicitare de Craciun si Anul Nou!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri