Miffy, fetita iepuras creata acum 55 de ani de autorul si ilustratorul Dick Bruna, este in prezent unul dintre cele mai cunoscute personaje din literatura universala pentru copii. Dick Bruna a scris si a ilustrat peste 200 de titluri, dar cele mai apreciate sunt acelea cu Miffy, traduse in 45 de limbi si vandute in aproape 90 de milioane de exemplare.
Cartile cu Miffy au un format mic, tocmai pentru ca Dick Bruna a dorit ca cei mici sa le perceapa ca fiind posesiunile lor, parte a spatiului lor intim. Limbajul cartilor este usor de inteles, datorita cuvintelor simple, imbinate in strofe rimate. Textele sunt astfel pline de muzicalitate, iar copiii le iubesc si le retin cu usurinta.
De-a lungul anilor, Miffy a avut parte de o multime de intamplari, asa cum arata si cele peste 40 de titluri ale cartilor. Cu ajutorul fetitei iepuras, Dick Bruna a dorit sa ajute copiii sa treaca peste frica unor experiente dificile. Asa ca a creat carti ca "Miffy plange”, "Miffy la spital" sau "Bunica iepuras", cea din urma povestind despartirea lui Miffy de bunica ei. Pentru aceasta carte, Dick Bruna a primit in 1997 premiul "Placa de argint" (The Silver Slate - un premiu anual pentru autorii de carte pentru copii). In 1990, a castigat premiul "Pensula de aur" pentru "Ursuletul Boris" si "Pensula de argint" pentru "Miffy in cort".

Cartile cu Miffy, recomandate copiilor intre 0 si 6 ani, sunt disponibile pe site-ul editurii – www.carteacopiilor.ro, la un pret aniversar de 11 lei, beneficiind de o reducere de 30%. In plus, editura Cartea Copiilor are si o surpriza pentru cei mici, jucarii de plus cu Miffy ce pot fi achizitionate direct de pe site. Acum, la fiecare comanda online, indiferent de cartile comandate, de valoare sau de cantitate, editura ofera gratuit inca o carte. In aceasta luna, titlul cadou este „Winnie, melcusorul cel grabit”.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri