De asemenea, GSK isi intensifica sprijinul acordat dezvoltarii infrastructurii medicale, un element vital pentru imbunatatirea sanatatii mamei si a copilului:
- Reinvestim 20% din profiturile obtinute din medicamentele vandute in tarile cel mai putin dezvoltate tot in aceste tari, angajandu-ne in mod sustinut si pe termen lung sa sprijinim dezvoltarea infrastructurii.
- Suntem implicati, de asemenea, in parteneriate cu OMS, UNICEF si Ministerele Sanatatii de la nivel national, in cadrul unor programe menite sa reduca rata mortalitatii prin imbunatatirea competentelor de gestionare a cazurilor la nivelul personalului medical, sistemelor de sanatate (inclusiv gestionarea medicamentelor) si practicilor familiale/comunitare.
- In Vietnam, sustinem un proiect pentru formarea moaselor pentru ca si zonele rurale sa beneficieze de serviciile de ingrijire materna.
- GSK African Malaria Partnership a acordat patru grant-uri noi in 2009, donatie care s-a ridicat in total la 1,5 milioane £ pe parcursul a trei ani. Aceste grant-uri cuprind finantari care permit organizatiei Save the Children din Marea Britanie sa reduca epidemiile de malarie din comunitatile afectate de inundatii din Kenya.
- Prin noua companie ViiV infiintata de catre GSK impreuna cu Pfizer, investim pana la 50 de milioane de lire sterline pe parcursul a zece ani, intr-un program nou “Positive Action for Children Fund” – sustinand ONG-urile si alte parti care colaboreaza cu grupurile comunitare sa incerce sa previna transmiterea HIV de la mama la copil in tarile in curs de dezvoltare.
- GSK este implicata, de asemenea, in parteneriate pentru educarea copiilor. GSK a elaborat programul PHASE – Personal Hygiene and Sanitation Education (Educatie in domeniul igienei si curateniei personale) – un program simplu pentru promovarea igienei si spalatului pe maini menit sa le arate copiilor cum sa previna raspandirea germenilor si parazitilor.
Sursa: Comunicat de presa
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?