9 milioane de copii mor anual inainte de a implini varsta de 5 ani

12:12, 3 Decembrie 2010 publicat în Tati1 share-uri

Potrivit datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), peste 500.000 femei mor anual in timpul sarcinii sau al nasterii, iar numarul copiilor care decedeaza inainte de a implini varsta de 5 ani se situeaza putin sub 9 milioane, dintre care 2 milioane de copii mor in prima zi si 4 milioane decedeaza in prima luna de dupa nastere.
-GSK se implica tot mai intens in sfera bolilor care afecteaza femeile. Protejarea sanatatii femeilor are un efect important asupra familiilor acestora, care sufera atunci cand mamele sunt impiedicate sa-si creasca pruncii. Prin urmare, activitatile de cercetare si dezvoltare ale GSK se axeaza pe produse destinate tratamentului cancerului ovarian si sunt in curs mai multe activitati de cercetare pentru descoperirea unor tratamente pentru cancerul mamar.

De asemenea, GSK isi intensifica sprijinul acordat dezvoltarii infrastructurii medicale, un element vital pentru imbunatatirea sanatatii mamei si a copilului:

Citeste si:
Noutăți Sanosan pentru curățarea blândă a pielii bebelușilor
Noutăți Sanosan pentru...

- Reinvestim 20% din profiturile obtinute din medicamentele vandute in tarile cel mai putin dezvoltate tot in aceste tari, angajandu-ne in mod sustinut si pe termen lung sa sprijinim dezvoltarea infrastructurii.
- Suntem implicati, de asemenea, in parteneriate cu OMS, UNICEF si Ministerele Sanatatii de la nivel national, in cadrul unor programe menite sa reduca rata mortalitatii prin imbunatatirea competentelor de gestionare a cazurilor la nivelul personalului medical, sistemelor de sanatate (inclusiv gestionarea medicamentelor) si practicilor familiale/comunitare.
- In Vietnam, sustinem un proiect pentru formarea moaselor pentru ca si zonele rurale sa beneficieze de serviciile de ingrijire materna.
- GSK African Malaria Partnership a acordat patru grant-uri noi in 2009, donatie care s-a ridicat in total la 1,5 milioane £ pe parcursul a trei ani. Aceste grant-uri cuprind finantari care permit organizatiei Save the Children din Marea Britanie sa reduca epidemiile de malarie din comunitatile afectate de inundatii din Kenya.
- Prin noua companie ViiV infiintata de catre GSK impreuna cu Pfizer, investim pana la 50 de milioane de lire sterline pe parcursul a zece ani, intr-un program nou “Positive Action for Children Fund” – sustinand ONG-urile si alte parti care colaboreaza cu grupurile comunitare sa incerce sa previna transmiterea HIV de la mama la copil in tarile in curs de dezvoltare.
- GSK este implicata, de asemenea, in parteneriate pentru educarea copiilor. GSK a elaborat programul PHASE – Personal Hygiene and Sanitation Education (Educatie in domeniul igienei si curateniei personale) – un program simplu pentru promovarea igienei si spalatului pe maini menit sa le arate copiilor cum sa previna raspandirea germenilor si parazitilor.

Sursa: Comunicat de presa

Citeste si:
Lecție deschisă de astrologie: 10 lucruri pe care vrem să le știi...
Lecție deschisă de...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri