De asemenea, GSK isi intensifica sprijinul acordat dezvoltarii infrastructurii medicale, un element vital pentru imbunatatirea sanatatii mamei si a copilului:
- Reinvestim 20% din profiturile obtinute din medicamentele vandute in tarile cel mai putin dezvoltate tot in aceste tari, angajandu-ne in mod sustinut si pe termen lung sa sprijinim dezvoltarea infrastructurii.
- Suntem implicati, de asemenea, in parteneriate cu OMS, UNICEF si Ministerele Sanatatii de la nivel national, in cadrul unor programe menite sa reduca rata mortalitatii prin imbunatatirea competentelor de gestionare a cazurilor la nivelul personalului medical, sistemelor de sanatate (inclusiv gestionarea medicamentelor) si practicilor familiale/comunitare.
- In Vietnam, sustinem un proiect pentru formarea moaselor pentru ca si zonele rurale sa beneficieze de serviciile de ingrijire materna.
- GSK African Malaria Partnership a acordat patru grant-uri noi in 2009, donatie care s-a ridicat in total la 1,5 milioane £ pe parcursul a trei ani. Aceste grant-uri cuprind finantari care permit organizatiei Save the Children din Marea Britanie sa reduca epidemiile de malarie din comunitatile afectate de inundatii din Kenya.
- Prin noua companie ViiV infiintata de catre GSK impreuna cu Pfizer, investim pana la 50 de milioane de lire sterline pe parcursul a zece ani, intr-un program nou “Positive Action for Children Fund” – sustinand ONG-urile si alte parti care colaboreaza cu grupurile comunitare sa incerce sa previna transmiterea HIV de la mama la copil in tarile in curs de dezvoltare.
- GSK este implicata, de asemenea, in parteneriate pentru educarea copiilor. GSK a elaborat programul PHASE – Personal Hygiene and Sanitation Education (Educatie in domeniul igienei si curateniei personale) – un program simplu pentru promovarea igienei si spalatului pe maini menit sa le arate copiilor cum sa previna raspandirea germenilor si parazitilor.
Sursa: Comunicat de presa
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă