IN ACEST ARTICOL:
Potrivit datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), peste 500.000 femei mor anual in timpul sarcinii sau al nasterii, iar numarul copiilor care decedeaza inainte de a implini varsta de 5 ani se situeaza putin sub 9 milioane, dintre care 2 milioane de copii mor in prima zi si 4 milioane decedeaza in prima luna de dupa nastere.

In acest context, GlaxoSmithKline (GSK) si-a asumat angajamentul de a juca un rol esential in efortul global de a salva vietile a 3 milioane de mame si a 7 milioane de copii pana in 2015. Contributia GSK se manifesta la nivelul intregului portofoliu si al modului de operare, de la cercetare si dezvoltare (R&D) pana la produse si parteneriate in vederea livrarii acestora.

Efortul GSK face parte dintr-un program global, menit sa indeplineasca Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului ale OMS in ceea ce priveste mortalitatea copilului si a mamei. Acestui proiect i s-au alaturat si fondurile suplimentare mobilizate de catre OMS prin Parteneriatul pentru Sanatatea Materna si a Copilului.

Iata mai jos bolile care provoaca cele mai multe dintre decese, potrivit OMS, dar si programele prin care GSK combate aceste boli:

La copii:
- Malaria este o boala care ucide in Africa cel putin un milion de copii in fiecare an. In general, afecteaza 500 de milioane de oameni, majoritatea fiind copii mici din Africa. GSK a investit peste 300 de milioane USD pentru a dezvolta vaccinul candidat impotriva malariei, RTS,S. Am lansat, de asemenea, o strategie revolutionara denumita “inovatie deschisa”, care include punerea la dispozitia cercetatorilor din intreaga lume a 13.500 de compusi impotriva malariei, care ar putea fi folositi la dezvoltarea unor tratamente noi.

- In privinta medicamentelor impotriva HIV/SIDA, in 2009, GSK a alocat o finantare de 10 milioane de lire sterline pentru a sustine un parteneriat public-privat in domeniul cercetarii si dezvoltarii medicamentelor pentru HIV/AIDS concepute special pentru copii.
- Vaccinurile reprezinta un domeniu de investitii permanente pentru GSK. De exemplu, in prezent investigam un vaccin combinat heptavalent (pentru meningita Neisseria de tip C, gripa tulpini de virus gripal de tip B, difterie, hepatita B, tetanus, pertussis si poliomielita). Prin reducerea numarului de injectii, sporim confortul micutilor pacienti si nivelul de protectie obtinut printr-o complianta mai buna la tratament.
- Bolile rare la copii reprezinta o problema din ce in ce mai importanta pentru GSK. Lucram la un tratament pentru distrofia musculara Duchenne, o boala neuromusculara a copilariei, debilitanta, severa, care afecteaza unul din 3.500 de nou nascuti baieti. Acesti pacienti sufera de pierderea progresiva a puterii musculare, ajungand deseori in scaunul cu rotile inainte de a implini 12 ani, iar majoritatea decedeaza la maturitatea timpurie din cauza insuficientei respiratorii si cardiace.

La femei si mame


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri