"Pozna lui Jackie" face parte din seria "Scoala ursilor", o succesiune de carti de succes international, semnate de autorul japonez Hiroyuki Aihara si ilustrate de Nami Adachi. Aceasta serie, tradusa in Romania de editura Cartea Copiilor, urmareste aventurile a doisprezece ursuleti simpatici: unsprezece baietei si o fetita, Jackie, cea mai mica, dar si cea mai nazdravana.

Cartea “Pozna lui Jackie” prezinta o zi de bazar de la Scoala ursilor. Ursuletii sunt nerabdatori sa pregateasca specialitatea lor, delicioasa placinta cu dovleac, si s-o vanda in bazar. Ei se scoala in zori si se duc in padure sa adune zmeura, coacaze si miere din copacul albinelor. Apoi, aleg din gradina cei mai frumosi dovleci si o roaga pe vacuta Mumu sa le dea lapte proaspat. Dupa o reteta speciala, cei doisprezece ursuleti prepara o placinta uriasa. Abia o scot din cuptor cand nazdravana Jackie cade din neatentie peste ea. Desi placinta este turtita, micuta Jackie spera sa o vanda, insa niciun client nu se arata doritor. Incepe ploaia si Jackie este obosita, totusi ceilalti ursuleti ii sar in ajutor.

Povestea reprezinta pentru cei mici o frumoasa lectie de prietenie si solidaritate. In plus, pentru parinti, cartea poate fi atat o lectura placuta alaturi de copii, cat si un prilej bun pentru a prepara prima prajitura impreuna, dupa reteta speciala a ursuletilor. Stilul ilustrativ al lui Nami Adachi, caracterizat prin prezenta multor detalii atent evidentiate, creeaza o atmosfera deosebita pe tot parcursul lecturii.

Seria “Scoala ursilor”, publicata in Japonia incepand cu anul 2002, s-a bucurat de un succes imediat, ajungand in 5 ani la vanzari de peste 850 000 de exemplare pe piata japoneza. Cartile din seria "Scoala ursilor" au fost traduse si publicate in Franta, Taiwan si Romania.

„Pozna lui Jackie”, recomandata copiilor intre 0 si 6 ani, este disponibila pe site-ul editurii – www.carteacopiilor.ro

Comunicat de presa


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri