Fertilitatea masculina poate fi influentata de factori de mediu precum temperatura, substantele toxice, alimentatia etc. Exista desigur situatii in care infertilitatea este datorata unor patologii, infectii, anomalii ale organelor genitale feminine sau anomalii in dezvoltarea spermiilor, de aceea infectilitatea trebuie investigata de specialisti.

Vom discuta in articolul curent factorii extrinseci (de mediu) care influenteaza negativ fertilitatea masculina.

6 Dusmani ai fertilitatii masculine

Caldura

In dezvoltarea micutului testiculele coboara in scrot tocmai pentru ca in abdomen la temperatura corpului nu se pot matura si nu pot dezvolta spermatozoizii. In scrot temperatura este cu cel putin un grad mai mica si astfel spermatozoizii se pot forma din celulele germinative in spermatogeneza.

Daca temperatura din jurul barbatului e prea ridicata, fertilitatea scade: temperatura camerei, locuri de munca precum centrale sau turnatorii de exemplu, baile zilnice foarte foerbinti, centre spa, sauna zilnica etc.

Fumatul

Fumatul influneteaza fertilitatea nu neaparat prin scaderea numarului de spermatozoizi formati, ci mai ales prin afectarea acestora, nicotina producand anomalii atat la nivelul motilitatii spermatozoizilor (apoi acestia nu se mai pot deplasa sa fecundeze ovulul), cat si la nivelul materialului genetic continut, putand genera malformatii congenitale copilului conceput.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? SYMMETRICA investește peste 6 mil. € în panouri fotovoltaice

Alcoolul

Alcoolul influenteaza atat spermatogeneza (formarea spermatozoizilor) cat si calitatea spermiilor (spermatozoizi). Consumul zilnic a doua pahare de alcool poate influenta intr-un mod serios fertilitatea barbatului, iar riscul malformatiilor la un copil conceput este destul de mare.

Noxele toxice

Barbatii expusi noxelor toxice atat ca mediu de viata si locuinta (in orasele foarte poluate, locuinte langa industrii sau in zone inalt poluate) cat si prin locul de munca (fum si alte noxe toxice, agricultura, minerit etc.) pot fi afectati in privinta fertilitatii.

Radiatiile

Radiatiile de orice fel pot influenta in mod negativ fertilitatea barbatului. Chiar si simpla expunere la radiatiile solare in perioadele interzise de medici pot favoriza scaderea fertilitatii. Cele mai nocive sunt insa radiatiile X, asadar cei expusi trebuie sa fie atenti in privinta metodelor de protectie.

Luna plină în Balanță de pe 6 aprilie ne învață puterea iubirii echilibrate. Vindecarea unor relații!   Inginerul silvic Sorin Ștefan Decă, numit secretar general adjunct în Ministerul Educației, timp de 6 luni Kaufland România a plantat o pădure egală cu numărul de angajați la Scorțeni, județul Prahova

Medicamentele hormonale si unele suplimente alimentare

Medicamente hormonale dar si suplimentele alimentare de care adesea se folosesc cei care merg la sala de fitness sau culturism pentru a-si creste masa musculara afecteaz afertilitatea. Intrebati intotdeauna medicul specialist despre cum influenteaza medicatia pe care o primiti latura... ferila.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri