"Fiecare copil are visele lui, iar fiecare dintre noi poate ajuta un copil sa transforme un vis in realitate: sa traiasca alaturi de cei dragi, sa fie iubit, incurajat si protejat, sa se deplaseze singur, sa mearga la scoala, sa aiba prieteni", a declarat Edmond McLoughney, Reprezentant UNICEF Romania.

UNICEF si TVR anunta debutul campaniei Impreuna pentru fiecare copil, avand ca scop strangerea de fonduri pentru sustinerea copiilor cu dizabilitati intelectuale sau motorii.
Banii stransi pentru campania UNICEF Impreuna pentru fiecare copil vor sustine serviciile de sprijin pentru familii care au copii cu dizabilitati precum si servicii alternative institutiilor de stat pentru copiii deja institutionalizati – case de tip familial.

Campania UNICEF de strangere de fonduri Impreuna pentru fiecare copil se va desfasura in cadrul emisiunii O data-n viata, de pe TVR1, prezentata de Iuliana Tudor. Incepand cu 10 iunie si pana in data de 24 iunie, in fiecare editie a emisiunii vor fi prezentate cazurile a trei copii aflati in dificultate, cazuri emblematice pentru cei peste 9.000 de copii din Romania aflati in situatii similare.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Campania “Donăm Sânge Împreună”, inițiată de Hotel Sheraton București a strâns peste 300 litri de sânge de la lansare și pregătește un nou maraton de donare pe 19 aprilie. Împreună în arte și simțiri Curățenia de Paște în pădurea Lucianca - o inițiativă Sarantis România împreună cu Let’s Do It România

Fondurile rezultate din donatiile telespectatorilor vor fi folosite pentru a spijini integrarea in comunitate si asistenta adecvate pentru un trai decent al copiilor cu dizabilitati psihice sau motorii. Prin intermediul campaniei Impreuna pentru fiecare copil, UNICEF isi propune astfel sa creasca accesul si calitatea serviciilor dedicate pentru aceasta categorie care poate deveni extrem de vulnerabila.
Printre personalitatile care se vor implica participand la emisiunea O data-n viata si sustinand cauza campaniei se numara Printesa Lia, Gina Patrascu si Nicola pentru prima editie din 10 iunie.

Statistici recente arata ca din cei 9.043 de copii cu dizabilitati din Romania, doar 241 sunt incadrati in programe care sa le permita o existenta cat mai apropiata de normalitate in comunitatile in care traiesc sau in case de tip familial. Ceilalti peste 8.802 de copii cu dizabilitati sunt separati de parinti si familie, sunt plasati in institutii publice (servicii de tip rezidential), sunt vulnerabili, neglijati si nu beneficiaza de un tratament corespunzator nevoilor lor (consiliere psihologica, kinetoterapie, logopedie si psihopedagogie speciala), ceea ce duce la o integrare extrem de dificila in comunitate inainte si dupa varsta de 18 ani.

Oxitocina – tot ce trebuie sa stii

Prin intermediul campaniei Impreuna pentru fiecare copil UNICEF urmareste sprijinirea familiilor care au copii cu dizabilitati, astfel incat acestea sa nu fie nevoite sa se separe de copii pentru a le asigura protectia si sprijinul necesar. De asemenea pentru copiii cu nevoi speciale care nu au familie si dintre care mii au trait in institutii nepotrivite pentru dezvoltarea lor vor fi sustinute continuarea serviciilor de protectie specializata in casute de tip familial create de organizatii neguvernamentale.

Donatiile, in valoare de 2 euro, se pot face in perioda 7 -30 iunie 2011, prin SMS la 879 in retelele Orange, Vodafone si Cosmote sau la numarul 0900 900 760 in reteaua Romtelecom.

Sursa: Comunicat de presa


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri