In istorie sunt multe cazuri enumerate privind saracinile fantoma , numite si pseudocyesis ori sarcini false.

In istorie sunt multe cazuri enumerate privind saracinile fantoma , numite si pseudocyesis ori sarcini false.

Simptomele acestor sarcini sunt atat de reale incat pot pacali cu usurinta si cei mai experimentati medici daca acestia nu fac analizele de laborator si cele imagistice care sa ateste cu certitudine existenta sarcinii.

Cum se manifesta sarcina fantoma?

Sarcina fantoma reprezinta de fapt o tulburare psihica a femeii care crede ca este insarcinata si se comporta ca atare.

Astfel ea incepe sa aiba greturi, sa simta tulburari ale digestiei, sa aiba frecvent nevoie la toaleta datorita urinarilor frecvente, sa fie constipata, sa i se umfle picioarele, sa fie sensibilizata, sa aiba pofte, sa i se umfle sanii si sa devina durerosi, sa ii intarzie menstruatia.

Cum sunt posibile toate aceste manifestari ale organismului? Creierul inregistreaza informatia ca femeia ar fi gravida si secreta anumiti hormoni de control normali intr-o sarcina reala, astfel si organismul se comporta corespunzator. Chiar si burtica se mareste putin, dar pe fondul retentiei de apa si al ingrasarii pentru ca femeia care se crede insarcinata mananca mai mult.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Ghid pentru alegerea mobilierului interior Principiile de bază ale mașinii CNC

In zilele noastre exista posibilitati de a decela cu certitudine absenta sarcinii, astfel ca numarul sarcinilor false a scazut foarte mult, cam 5 femei din 22.000 sunt declarate insarcinate. Insa in trecut, cand nu existau metode imagistice de explorare pentru a vedea clar daca exista sau nu o sarcina, foarte multe femei pacaleau medicii vremii, avand de fapt o sarcina fantoma.

Care sunt cauzele sarcinii fantome?

Psihologii si psihiatrii au studiat atent aceste manifestari, se pare ca ele apar fie la femeile isterice, fie la cele care trec prin una din ipostazele urmatoare:

- isi doresc foarte mult o sarcina, astfel ajung sa creada ca au una;

- se tem foarte mult de o sarcina, astfel devin sensibile la fiecare simptom care ar putea semana cu cele din timpul sarcinii.

Ceea ce au in comun toate aceste ipostaze este faptul ca femeia, manata de un motiv sau altul, a acumulat foarte multe informatii despre simptomatologia sarcinii.

Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Iubito, suntem insarcinati!

Si barbatii pot fi "insarcinati". Mai exact, prin empatie si implicare alaturi de sotia lor in sarcina, ajung sa aiba si ei simtome asemanatoare graviditatii: greata matinala, urinari frecvente etc.

Aceste manifestari sunt consideate ca facand parte din sindromul Couvade, astfel incat barbatii se simt si ei "insarcinati".


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri