Dezvoltarea micutului in viata intrauterina este foarte sensibila atat la factorii de mediu, cat si la cei interni, la mediul pe care mama il asigura pentru dezvoltarea micutului.

Astfel stresul, starile de nervozitate sau depresia gravidei poate afecta fatul, la care toate acestea se transmit prin substante specifice pe care organismul le secreta in sangele viitoarei mamici si care prin intermendiul acestuia ajung si la fat. Trebuie sa stiti ca circulatia mamei comunica prin placenta si cordon ombilical cu circulatia copilului, astfel sangele mamei trece si prin sistemul circulator al copilului in dezvoltare.

Fumatul si alcoolul in timpul sarcinii poate afecta grav dezvoltarea copilului si sistemul sau nervos, unele afectari nefiind vizibile decat tarziu, dupa varsta a doua, prin degenerari ale sistemului nervos sau diabet de exemplu.

Mediul in care gravida face diverse activitati influenteaza de asemenea copilul. Acesta nu trebuie sa fie toxic, nu trebuie sa prezinte radiatii si de asemenea gravida nu trebuie sa se expuna sunetelor puternice: de exemplu concertele, cluburile, trebuie total evitate pe toata durata sarcinii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați Asprele legi ale Educației. Elevii nu mai au voie cu telefoane mobile la ore şi să fumeze la şcoală VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS!

Care sunt afectiunile care pot fi depistate inca din timpul sarcinii?

Investigatiile si testele din timpul sarcinii au rolul de a monitoriza evolutia fatului si de asemenea de a depista din timp o eventuala anomalie de dezvoltare sau infectie a fatului.

Practic, toate anomaliile congenitale pot fi depistate inca din timpul sarcinii prin simplele ecografii abdominale prin care medicul vede fatul. Fiecare organ are perioada sa de dezvoltare, astfel ca in functie de saptamana de dezvoltare intrauterina a micutului se poate cauta special anumite zone de dezvoltare pentru a se vedea cum s-au format acestea la copil.

Astfel, prin ecografie pot fi depistate anomalii de dezvoltare ca:

- Defecte de tub neural: anencefalie, spina bifida;

- Anomalii cardiace;

- Anomalii pulmonare;

- Anomalii intestinale;

- Anomalii ale membrelor, de exemplu piciorul stramb congenital;

Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit

- Anomalii de dezvoltare a organelor genitale;

- Anomalii renale;

- Anomalii ale dezvoltarii boltei palatine si buzelor – palatoschizis;

- Hidrocefalia (“apa” la creier);


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri