Adevar: Da, este adevarat ca acei copii care sug degetul sau suzeta pot avea dintii iesiti in afara insa, in functie de varsta la care se intampla acest fenomen, acest aspect poate fi temporar sau permanent. Daca un copil incepe sa isi suga degetul la 2 ani si se opreste la 4 ani, fenomenul de aliniere a dintilor in afara va fi temporar. Dupa ce obiceiul este eliminat, dintii se vor alinia in mod natural asa cum ar trebui sa fie. In cazul in care copilul are obiceiul de a folosi o suzeta la o varsta putin mai inaintata, va avea nevoie de ajutorul unui specialist pentru a-si repozitiona dintii.
Mit: Cariile nu sunt nicio problema pentru ca dintii i se vor schimba
Adevar: Da, este adevarat ca dintii de lapte cad, dar acest lucru nu inseamna ca ei sunt de neglijat. Dintii de lapte ar trebui ingrijiri prin perierea zilnica si prin vizitele regulate la dentist. Desi nu sunt decat temporari, dintii de lapte au mai multe functii: ei tin locul dintilor permanenti, ajuta la mestecarea mancarii, la vorbit iar infectia lor poate cauza dureri insuportabile etc. Copilul poate fi profund afectat de o dantura proasta: de la frica pentru denstist la scaderea stimei de sine.
Mit: Se poate folosi alcool pentru a calma durerea de dinti/masele
Adevar: Cati dintre noi nu au auzit de aceasta metoda babeasca pe vremea cand eram copii? Cert este ca nu este o solutie foarte sanatoasa. Pentru durerile de dinti se pot folosi pastile speciale pentru copii.
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?