23 Martie 2012 publicat în Bebe 2 share-uri

Romania este o tara in care miturile si legendele din batrani sunt mai apreciate decat sfaturile specializate ale medicilor atunci cand vine vorba despre ingrijirea copiilor. Am adunat cateva din cele mai cunoscute mituri si am incercat sa descoperim adevarul din ele.
Mit: Copiii care sug degetul au dintii iesiti in afara

Adevar: Da, este adevarat ca acei copii care sug degetul sau suzeta pot avea dintii iesiti in afara insa, in functie de varsta la care se intampla acest fenomen, acest aspect poate fi temporar sau permanent. Daca un copil incepe sa isi suga degetul la 2 ani si se opreste la 4 ani, fenomenul de aliniere a dintilor in afara va fi temporar. Dupa ce obiceiul este eliminat, dintii se vor alinia in mod natural asa cum ar trebui sa fie. In cazul in care copilul are obiceiul de a folosi o suzeta la o varsta putin mai inaintata, va avea nevoie de ajutorul unui specialist pentru a-si repozitiona dintii.

Mit: Cariile nu sunt nicio problema pentru ca dintii i se vor schimba

Adevar: Da, este adevarat ca dintii de lapte cad, dar acest lucru nu inseamna ca ei sunt de neglijat. Dintii de lapte ar trebui ingrijiri prin perierea zilnica si prin vizitele regulate la dentist. Desi nu sunt decat temporari, dintii de lapte au mai multe functii: ei tin locul dintilor permanenti, ajuta la mestecarea mancarii, la vorbit iar infectia lor poate cauza dureri insuportabile etc. Copilul poate fi profund afectat de o dantura proasta: de la frica pentru denstist la scaderea stimei de sine.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Mit: Se poate folosi alcool pentru a calma durerea de dinti/masele

Adevar: Cati dintre noi nu au auzit de aceasta metoda babeasca pe vremea cand eram copii? Cert este ca nu este o solutie foarte sanatoasa. Pentru durerile de dinti se pot folosi pastile speciale pentru copii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri