23 Martie 2012 publicat în Bebe 2 share-uri

Romania este o tara in care miturile si legendele din batrani sunt mai apreciate decat sfaturile specializate ale medicilor atunci cand vine vorba despre ingrijirea copiilor. Am adunat cateva din cele mai cunoscute mituri si am incercat sa descoperim adevarul din ele.

9+ 9 Mituri si adevaruri despre ingrijirea copilului mic

Romania este o tara in care miturile si legendele din batrani sunt mai apreciate decat sfaturile specializate ale medicilor atunci cand vine vorba despre ingrijirea copiilor. Am adunat cateva din cele mai cunoscute mituri si am incercat sa descoperim adevarul din ele.

Mit: Copiii au nevoie de suzeta

Adevar: Suzeta este un obiect care ii ajuta pe copii sa se calmeze. La fel de bine ii poate calma si degetele de la mana. Odata ce un bebelus invata ca la capatul mainii sale se afla acel ceva care il calmeaza, el va invata sa se foloseasca de acest atuu mai repede decat ar invata sa foloseasca o suzeta. Da, suptul degetului este un obicei prost dar majoritatea copiilor renunta la el atunci cand incep sa creasca.


Mit: Iritatia de la scutec se vindeca prin expunerea la soare

Adevar: Expunerea la soare nu face bine pielii iritate, dar aerisirea ei da. Prin aerisirei se permite pielii sa se usuce si sa se vindece. In cazul expunerii la soare, pielea se poate arde iar lucrurile se pot inrautati.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Ți-a rămas cozonac după sărbători? Nu îl arunca! Uite în ce desert delicios îl poți transforma

Mit: Nu poti supraalimenta un copil prin alaptare de la san

Adevar: Acest lucru nu este un mit in totalitate. Daca un copil este sanatos, el va lua in greutate, va scuipa din cand in cand ce a mancat, dar va fi in regula. Un copil care este supraalimentat si are probleme din aceasta cauza va lua in greutate destul de mult si va avea dureri de stomac, flatulenta, scaun apos.

Mit: Buricul este iesit in afara pentru ca doctorul a tras de el

Adevar: Foarte multi copii au buricul iesit in afara dar acest lucru nu este din cauza doctorului care nu a taiat cordonul cum ar trebui sau ca a tras de el, ci este determinat de factorii genetici. Multi parintii le pun copiilor lor o moneda pe buric pentru a-l apasa. Acei parinti trebuie sa stie ca monele pot determina aparitii ale unor iritatii sau reactii adverse.

Mit: Biberoanele trebuie fierte

Adevar: In ceea ce priveste sterilizarea biberonului, specialistii recomanda curatarea lui minutioasa in primele 6 luni din viata copilului, pana cand parintii incep sa il hraneasca cu lingurita si pana cand el incepe sa duca la gura tot ce intalneste in cale. Se curata cu grija biberonul si tetina cu ajutorul unei masini de spalat vasele, cu o solutie cu clor (ramane un miros puternic de clor dar nu este nociv) sau prin fierbere intr-o oala cu capac.

Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri