Poate ca te-ai intrebat ce rost ar avea educatia la o varsta asa de frageda. Ei bine, educatia la varsta sugarului contribuie la dezvoltarea fizica si psihica normala a copilului, la formarea trasaturilor pozitive de personalitate ale micutului si la deprinderea unor minime obiceiuri de igiena.

Poate ca te-ai intrebat ce rost ar avea educatia la o varsta asa de frageda. Ei bine, educatia la varsta sugarului contribuie la dezvoltarea fizica si psihica normala a copilului, la formarea trasaturilor pozitive de personalitate ale micutului si la deprinderea unor minime obiceiuri de igiena.

Reflexele conditionate, care stau la baza procesului educativ, incep sa se formeze inca din prima luna de viata, astfel ca si educatia trebuie sa inceapa la o varsta cat mai frageda a copilului.

Cele mai importante metode de care te poti folosi cand vine vorba despre educatia sugarului tau sunt comunicarea prin intermediul vorbirii, dezvoltarea auzului copilului si a intelegerii limbajului prin asocierea obiectelor cu actiunile corespunzatoare si nu in ultimul rand jocul.

Inca de la nastere trebuie sa profiti de toate momentele petrecute cu puiul tau pentru a-i stimula vorbirea. Fie ca il alaptezi, in imbaiezi, il imbraci sau ii schimbi scutecul, vorbeste-i mereu folosind un ton calm, canta-i, spune-i poezii si striga-l pe nume. In aceste momente si contactul vizual conteaza foarte mult, asa ca trebuie sa ai o expresie a fetei cat mai senina si zambitoare.

Vorbirea este un procedeu complex si pentru realizarea lui, dezvoltarea auzului si intelegea sensului cuvintelor este necesara, deoarece degeaba tu ii vorbesti micutului daca el nu aude cum se pronunta cuvintele si degeaba stie sa pronunte cuvintele daca nu este capabil sa inteleaga ce inseamna ele si cu ce actiuni sa le asocieze.

Pana la varsta de 7 luni, trebuie sa-i vorbesti mereu si sa-l inveselesti pe micut, deoarece buna dispozitie si vocea ta calda il stimuleaza pe bebe sa gangureasca, dorind si el sa comunice cu tine. S-a demonstrat ca sugarii care nu au avut parte de atentia mamei, carora nu li s-a vorbit sau zambit suficient, incep sa vorbesca mai tarziu, se dezvolta mai greu din punct de vedere psihomotor si vor fi copii timizi si introvertiti.

Dupa varsta de 7 luni, sugarul trece de la gangurit la rostit silabe. Observa cu atentie silabele rostite de micut si repeta-i-le. Vei observa ca incepe sa invete sunetele si sa le reproduca. Dupa ce bebe rosteste silabele, trebuie sa asociezi actiuni, repetandu-i mereu miscarea pentru a invata prin imitatie: de exemplu cand ii spui “pa pa!” in acelasi timp faci cu mana- astfel sugarul va asocia cuvantul cu gestul.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Inginerul silvic Sorin Ștefan Decă, numit secretar general adjunct în Ministerul Educației, timp de 6 luni S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri