IN ACEST ARTICOL:
Primele tale experiente legate de plansul bebelusului se vor baza pe incercare si nereusita, deoarece, ca proaspata mamica nu vei sti sa interpretezi mesajele pe care bebelusul ti le transmite prin plans.
Primele tale experiente legate de plansul bebelusului se vor baza pe incercare si nereusita, deoarece, ca proaspata mamica nu vei sti sa interpretezi mesajele pe care bebelusul ti le transmite prin plans.

Bebelusii plang din nenumarate motive, aceasta fiind prima modalitate prin care ei comunica cu cei din jur. Micutii folosesc exclusiv plansul ca mod de comunicare numai pana la 9-12 saptamani de viata, cand incep sa gangureasca si sa bolboroseasca. Afla de aici mai multe informatii despre plansul bebelusilor.

Pe masura ce micutul tau creste si petreci mult timp alaturi de el, vei stabili o relatie apropiata cu el si vei invata ce anume vrea cel mic sa-ti transmita atunci cand plange: Oare ii e foame? Are scutecul ud? Vrea sa-l iei in brate? Sau il doare ceva? Cu timpul, vei invata limbajul lui bebe, vei observa ca sunetele sunt distincte si vei reusi sa deosebesti plansul de foame de cel prin care iti transmite ca vrea putina atentie din partea ta.

Iata in continuare cateva sfaturi si tehnici pe care le poti folosi atunci cand micutul tau nu vrea sa se opreasca din plans.

Incearca lucruri simple! Incearca sa-l hranesti pe bebe, poate ii este foame. Sau daca nu, asigura-te ca scutecelul sau este uscat si curat- un scutec ud il irita pe bebelus si determina plansul. In ultima instanta ia-l in brate cateva minute si incearca sa-l calmezi- este foarte probabil, ca, atunci cand iti va auzi vocea si iti va simti atingerea sa se opreasca din plans, simtindu-se protejat.

Alapteaza-l! Cu totii stim ca alaptatul este o experienta unica atat pentru tine, cat si pentru bebelus, ce contribuie la cunoasterea si stabilirea unei relatii intime intre tine si puiul tau. Alaptatul are mereu un efect calmant si chiar daca lui bebe nu ii este foame, sanul mamei il poate linisti. Afla de aici mai multe lucruri despre alaptat.

Leagana-l! Miscarea si leganatul bebelusului poate fi extrem de relaxanta si linistitoare pentru micut. Ia-l in brate si leagana-l sau misca-l ritmic. Exista si unele leagane care au un mecanism special prin care leagana singure copilul. Sau il poti purta pe puiut cu tine prin casa cu ajutorul unui port-bebe. Vei vedea ca este foarte eficient si astfel veti fi impreuna tot timpul.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri