Desi specialistii spun ca laptele de mama este cel mai bun aliment pentru bebelus, s-a dovedit ca sugarii pot creste armonios si fara laptele de san, fiind hraniti cu formule de lapte. Unele mamici aleg chiar sa combine masa la san cu preparatele din lapte.
Desi specialistii spun ca laptele de mama este cel mai bun aliment pentru bebelus, s-a dovedit ca sugarii pot creste armonios si fara laptele de san, fiind hraniti cu formule de lapte. Unele mamici aleg chiar sa combine masa la san cu preparatele din lapte.

In zilele noastre, formulele din lapte sunt din ce in ce mai complexe, fiind imbogatite cu vitamine si minerale necesare cresterii sugarului. Dar, deoarece exista o varietate de preparate de lapte pentru bebelusi pe piata, mamicile se intreaba frecvent care este cel mai bun preparat si pe care sa-l aleaga.

Marea majoritate a tipurilor de lapte praf sunt facute din lapte de vaca sau din soia. Bineinteles ca fiecare are avantajele si dezavantajele sale, dar ceea ce trebuie sa contina un lapte praf este suplimentul de fier (laptele praf care nu este imbogatit cu fier poate conduce la aparitia anemiei feriprive la sugar, prin carenta de fier in alimentatie).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă? Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Laptele praf fabricat din lapte de vaca

Laptele de vaca integral nu este sigur pentru bebelus, deoarece el contine proteine si glucide in cantitate nepotrivita si poate cauza afectiuni grave sugarului.

Laptele praf din lapte de vaca este usor modificat de catre producator, astfel ca el sa devina sigur pentru sugar. Producatorul scade cantitatea de proteine, inlocuieste grasimile cu uleiuri vegetale si adauga un plus de carbohidrati (zaharuri), de fier, vitamine si minerale. Desi sufera modificari- din lapte integral el devine lapte praf, acest lapte praf fabricat din lapte de vaca ramane bogat in calciu si are aceeasi valoare nutritiva si continut ca si laptele de mama (mai putin anticorpii).

Laptele praf facut din soia

Desi la inceput laptele praf din soia a fost gandit ca o alternativa a laptelui praf din lapte de vaca pentru bebelusii care sunt alergici la unele proteine din laptele de vaca, astazi este recomandat de catre medici pentru orice nou-nascut la termen care nu poate beneficia dintr-un motiv sau altul de laptele de mama.

6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând

Singura diferenta dintre laptele praf de soia si cel de vaca este ca cel din soia contine alte tipuri de proteine (proteine din soia), iar zaharurile adaugate sunt reprezentate de sucroza, si nu de lactoza. In rest valoarea nutritiva, continutul in proteine, garsimi si carbohidrati este acelasi. Si laptele praf din soia este imbogatit cu vitamine, minerale, fier si calciu, atat de necesare cresterii normale a copilului.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri