Momentul alegerii jucariilor este foarte dificil, din cauza marii diversitati de jucarii. Din multele jucarii care de care mai atragatoare si costisitoare, trebuie sa o alegem pentru micutul nostru pe cea potrivita pentru varsta, personalitatea si dezvoltarea lui fizica si psihica.
Momentul alegerii jucariilor este foarte dificil, din cauza marii diversitati de jucarii. Din multele jucarii care de care mai atragatoare si costisitoare, trebuie sa o alegem pentru micutul nostru pe cea potrivita pentru varsta, personalitatea si dezvoltarea lui fizica si psihica.

Jucariile pentru 0-3 luni

Jucariile pentru aceasta varsta trebuie sa fie usor de apucat, colorate si e perfect daca mai fac si zgomot: cutiute muzicale, morisca, titirez etc.

Pe placul micutilor sunt si jucariile frumos colorate care, atarnate deasupra patului, se misca antrenate de un mecanism si au inregistrata o melodie linistitoare.

Datorita faptului ca in primele luni de la nastere, auzul este principalul simt cu care micutul comunica cu exteriorul, cele mai indicate jucarii sunt cele care canta, suna si fac zgomot.

Jucariile pentru 3-6 luni

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park

Jucariile potrivite pentru 3-6 luni trebuie sa fie usoare, deoarece bebe vrea sa le tina in manuta si sa le manevreze, sa le arunce sau sa le exploreze cu gurita.

La aceasta varsta apar durerile datorate eruptiei dintilor de lapte- jucariile din cauciuc (inele gingivale) pot fi muscate de catre copilas, ajutand la atenuarea durerii.

Mai sunt indicate mingiile de cauciuc care pot fi aruncate, jucariile cu oglinzi si luminite.

Jucariile pentru 6-12 luni

Cam pe la 6 luni, copilul incepe sa aiba preferinte in ceea ce priveste jucariile, isi alege chiar si o jucarie favorita, care ii alina dorul de mama cand aceasta nu este langa el.

La aceasta varsta, copilasul incepe sa stea singur in fundulet si astfel mainile i se elibereaza, incepe sa se tarasca in patru labe, fiind gata sa exploreze toate colturile casei si sa manevreze toate jucariile.

De Paște bucură-te de zile însorite, relaxare și shopping la ParkLake! APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă?

Il putem lasa sa se joace, cu spatele sprijinit pe o perna, aducandu-i jucariile chiar in patut. Cartile cu imagini colorate incep sa il atraga pe bebe, deoarece vazul lui incepe sa se dezvolte.

De asemenea, i se par interesante si jucariile din material textil (atentie sa fie hipoalergenice) dar fara aceeasorii (nasturi, nas, ochi din plastic, mustati), deoarece micutul tinde sa bage totul in gurita si astfel poate inghiti obiecte straine.

Toate jucariile zgomotoase, instrumentele muzicale sunt pe placul copilasului, deoarece muzica il linisteste si ii stimuleaza atentia.

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri