Afla perioada fertila - metode pentru calculul ovulatiei

12:01, 16 Ianuarie 2012 publicat în Copil9 share-uri

Calculul perioadei fertile este foarte util pentru orice femeie activa sexual, atat pentru cea care isi doreste sa ramana insarcinata cat si pentru cea care incerca sa evite o eventuala sarcina nedorita.

Metoda glerei cervicale pentru calculul ovulatiei

Glera cervicala reprezinta acel mucus secretat de colul uterin, a carei consistenta se modifica pe parcursul ciclului menstrual. Colul uterin, dar si mucoasa vaginala secreta mai mult in perioada ovulatiei, de aici si denumirea de “perioada zilelor umede”. Te poti orienta privind perioada ovulatiei, in sensul ca in perioada zilelor umede ai multe secretii, care se deschid la culoare, sunt ceva mai clare si mai apoase, spre deosebire de “perioadele uscate” cand secretiile sunt putine, consistente si albicioase. Atentie insa, secretiile vaginale normale nu prezinta un miros specific si n-au alte caracteristici specifice unor boli genitale.

Calculul ovulatiei folosind testele de ovulatie

Testele de ovulatie se utilizeaza asemanator testelor de sarcina, folosind urina femeii. Prezentarea testelor de ovulatie seamana cu testele de sarcina, prezentand o bagheta cu linii ce se coloreaza la urina: linia de control si linia test. Aceste teste de ovulatie masoara nivelul de hormon LH (luteinizant) in urina. Cititi mai multe informatii despre testele de ovulatie in articolul: “Afla perioada fertila cu Testul de Ovulatie

Citeste si:
5 Ceaiuri medicinale pentru digestie ușoară
5 Ceaiuri medicinale pentru...

Kidz.ro iti recomanda si alte articole despre calculul ovulatiei:

Descopera si tu ciclul fertilitatii tale

Afla perioada fertila cu Testul de Ovulatie

Afla-ti perioada fertila!

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii depre copil si viata de mamica.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri