30 Ianuarie 2012 publicat în Copil 113 share-uri

Psihologia copilului: Iata 6 din cele mai frecvente frici pe care le au copiii si cum ii poti ajuta sa treaca peste.
Teama de despartire

Aceasta teama apare in randul bebelusilor de 6-7 luni, si se pot prelungi pana la 18 luni. Aceasta frica se naste atunci cand mama isi „paraseste” copilul pentru a se intoarce la munca. Aceasta frica se poate vindeca daca il lasati cu persoane familiare precum tatal, bunicii, matusa etc. Desi nici asa copilului nu ii va placea foarte tare sa isi piarda mama, va protesta mai putin pentru ca el va ramane cu cineva cunoscut lui. Daca familia apropiata nu poate avea grija de el atunci cand mama nu poate si trebuie sa apelati la un strain, atunci lasati-i pe cei doi un timp pana cel mic se va familiariza cu persoana respectiva. Este foarte important ca micutul sa intre in contact cu aceasta persoana si sa reuseasca sa o recunoasca. Atunci cand pleci undeva, nu trebuie sa te strecori pe usa din spate. Nu e deloc recomandabil sa faci asta pentru ca el va avea impresia ca ai disparut, ca l-ai parasit si va fi foarte suparat. Daca iti vei lua la revedere de la el si ii vei spune ca pleci, de ce si cand te intorci, el va stii unde esti si va stii ca trebuie sa te intorci.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Frica de animale

Toti copiii se tem de animale intr-o oarecare masura, insa aceasta dispare odata cu inaintarea in varsta. De cele mai multe ori ei se sperie de latrat, de mieunit, de faptul ca se misca rapid, ca nu inteleg ce este etc. Ca sa il puteti ajuta sa treaca peste aceasta frica este foarte important sa nu ii transmiteti propria frica. Invata-ti copilul ce comportament trebuie sa adopte in fata animalutelor. Sub nicio forma nu trebuie incurajat un comportament agresiv pentru ca animalele vor riposta iar copilului ii va fi si mai frica. Daca vecina de langa are un caine iar celui mic ii este frica de el, luati-l de mana si spuneti-i: „Cainii sunt infricosatori, dar acesta sta langa noi si este foarte prietenos. Nu vrei sa fi prietenul lui?”. Daca nu vrea, nu trebuie sa il fortezi. O alta solutie este sa aveti propriul animal de casa. Puteti sa il luati atunci cand si copilul este mic ca sa poata creste impreuna. Invata-l sa aiba grija de animalut.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri