30 Ianuarie 2012 publicat în Copil 113 share-uri

Psihologia copilului: Iata 6 din cele mai frecvente frici pe care le au copiii si cum ii poti ajuta sa treaca peste.
Frica de scoala

Mai tineti minte prima zi de scoala sau de gradinita cand ati mers cu parintii de mana si au stat cu voi toata ziua pana cand v-ati acomodat? Eu imi amintesc. Nu se stie inca ce anume declanseaza acesta frica: sa fie faptul ca parasesc casa, parintii, ca intra intr-un loc nou si necunoscut, ca vor cunoaste copii noi? Vorbeste cu el despre toate experientele prin care trece atunci cand ajunge acasa. Il va ajuta foarte mult.

Teama de mers la dentist sau la doctor

„Daca nu esti cuminte, il chem pe doctor sa iti faca o injectie”. Suna cunoscut? Nu ar trebui pentru ca nu este o metoda sanatoasa. Frica de doctor il va face pe copilul dumneavoastra sa creasca cu aceasta teama si nu va ajunge la medic decat atunci cand boala va fi foarte avansata. Nu cred ca va doriti un asemenea lucru. De dentist copiii se tem pentru ca nu pot controla vizitele atat de dese acolo combinate cu amintirea durerii. Alege un dentist specializat pe ingrijirea copiilor si, cel mai important, invata-l sa aiba o igiena orala corespunzatoare ca sa rareasca vizitele la cabinet.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Bullying in randul copiilor – preventie si sfaturi


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri