Copiii care sufera de Sindromul Asperger sunt niste copii aproape la fel ca si ceilalti: merg la scoli normale, au un comportament aproape normal dar sunt iesiti din comun pentru ca sunt geniali. Descopera ce inseamna acest sindrom si cum afecteaza el viata unui copil.
Asadar, cateva din simptomele pe care oamenii cu Sindromul Asperger sunt:

- Dificultate in a relationa cu ceilalti
- Dificultate in comunicare
- Ticurile verbale
- Imposibilitatea de a stabili contact vizual
- Lipsa simtului comun
- Dificultate in a-i percepe pe ceilalti ( limbajul trupului lor, schimbarea subiectelor de discutie, pasiuni, glume etc.)
- Inteligenta peste limita normala
- Comportament neobisnuit
- Imposibilitatea de a empatiza
- Obsesie pentru anumite subiecte, domenii etc.
- Lipsa coordonarii sau ceea ce noi am numi neindemanare
- Fata de copiii autisti, copiii cu Sindromul Asperger au vocabularul foarte dezvoltat pentru varsta lor
- Etc.

Care sunt cauzele Sindromului Asperger?

Sindromul Asperger nu este un virus sau o boala, deci nu poate fi “luat” de la cineva. Oamenii de stiinta nu stiu inca exact care sunt cauzele acestui sindrom, insa au multiple suspiciuni. Una din cauze o reprezinta materialul genetic, dar nu a fost identificata pana acum gena responsabila pentru acest sindrom. S-a constatat insa faptul ca, in familiile cu copii care aveau acest sindrom, au mai existat cazuri de acest gen.

O alta posibila cauza ar fi expunerea la agenti (droguri, cafeina, tutun, alcool, diverse medicamente, hormoni, antibiotice, sunstante chimice, radiatii, infectii cu virusi, probleme metabolice etc.) care pot determina modificari la nivelul sarcinei in primele 8 saptamani de la concepere.

Tratamentul pentru Sindromul Asperger

Este important de stiut ca Sindromul Asperger dar simptomele pot fi ameliorate.

Copiii au sansa de a invata prin terapie sa comunice si sa ii inteleaga pe ce din din jurul lor, sa isi stapaneasca iesirile, sentimentele, anxietatea etc., sa isi imbunatateasca tehnicile de relationare etc. Asadar, consultarea unui medic specialist care sa ajute copilul sa isi depaseasca obstacolele este vitala.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri