Parintii lor pot invata mai multe despre modalitatile prin care isi pot ajuta copiii sa infrunte impedimentele pe care acest sindrom le presupune. Exista diverse programe de educare pentru parintii cu copii cu Sindromul Asperger. Unul din ele este sustinut de Asociatia de Terapie Comportamentala Aplicata (https://www.asociatiatca.ro/workshop-uri/workshop-uri-viitoare/workshop-asperger-si-teoria-mintii/ ).
Este necesara informarea celor din jur despre sindromul pe care copilul o are, pentru ca nu tot timpul este evident. Este bine ca parintii sa isi faca timp sa le explice celorlalti parinti sau profesori ce inseamna Sindromul Asperger astfel incat acestia sa nu intre in panica si sa stie cum sa se comporte in preajma copilului.
Respectarea unor reguli stabile si a unei rutine zilnice il pot ajuta foarte mult pe copilul care are Sindromul Asperger.
Incurajarea abilitatilor si intereselor pe care acest copil le are este un lucru benefic pentru dezvoltarea lui.
Incurajarea prieteniilor cu ceilalti copii este un pas important pentru ca unul din simptomele sindromului este sentimentul de izolare fata de ceilalti.
Explicarea modului in care societatea functioneaza, a metaforelor, a replicilor pe care oamenii le vor sa le auda in anumite situatii, a modului in care ar trebui sa se comporte in anumite situatii etc. poate reprezenta un minighid pentru copilul cu Sindromul Asperger.
Simptomatologia copilului care are Sindromul Asperger poate fi ameliorata cu ajutorul medicatiei. Specialistii recomanda un tratament cu inhibitori de recaptare a serotoninei.
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă