IN ACEST ARTICOL:
Copiii care sufera de Sindromul Asperger sunt niste copii aproape la fel ca si ceilalti: merg la scoli normale, au un comportament aproape normal dar sunt iesiti din comun pentru ca sunt geniali. Descopera ce inseamna acest sindrom si cum afecteaza el viata unui copil.

Parintii lor pot invata mai multe despre modalitatile prin care isi pot ajuta copiii sa infrunte impedimentele pe care acest sindrom le presupune. Exista diverse programe de educare pentru parintii cu copii cu Sindromul Asperger. Unul din ele este sustinut de Asociatia de Terapie Comportamentala Aplicata (https://www.asociatiatca.ro/workshop-uri/workshop-uri-viitoare/workshop-asperger-si-teoria-mintii/ ).

Este necesara informarea celor din jur despre sindromul pe care copilul o are, pentru ca nu tot timpul este evident. Este bine ca parintii sa isi faca timp sa le explice celorlalti parinti sau profesori ce inseamna Sindromul Asperger astfel incat acestia sa nu intre in panica si sa stie cum sa se comporte in preajma copilului.

Respectarea unor reguli stabile si a unei rutine zilnice il pot ajuta foarte mult pe copilul care are Sindromul Asperger.

Incurajarea abilitatilor si intereselor pe care acest copil le are este un lucru benefic pentru dezvoltarea lui.

Incurajarea prieteniilor cu ceilalti copii este un pas important pentru ca unul din simptomele sindromului este sentimentul de izolare fata de ceilalti.

Explicarea modului in care societatea functioneaza, a metaforelor, a replicilor pe care oamenii le vor sa le auda in anumite situatii, a modului in care ar trebui sa se comporte in anumite situatii etc. poate reprezenta un minighid pentru copilul cu Sindromul Asperger.

Simptomatologia copilului care are Sindromul Asperger poate fi ameliorata cu ajutorul medicatiei. Specialistii recomanda un tratament cu inhibitori de recaptare a serotoninei.

Kidz.ro iti recomanda mai multe articole despre copilul tau:

Specialistii vin in ajutor celor suferinzi de autism

Autismul, o problema care suscita interesul, dar insuficient cunoscuta

Copiii conceputi iarna - Risc mai mare pentru autism?

Terapia persoanei cu autism reprezinta un mod de viata

Atat de trist: Mame care isi ucid copiii autisti vs. mame care ii iubesc

Eu nu vreau sa fiu ALTFEL: Autismul si Terapia intensiva ABA

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz.ro pentru a primi mai multe informatii despre tine si copilul tau.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri