Invitati un prieten la masa
Cred ca stiti acest truc pentru ca majoritatea mamelor noastre s-au folosit de el cu succes. Invitati la masa un copil de aceeasi varsta cu al vostru si caruia ii place sa manance. Copilul vostru va incerca sa se tina dupa prietenul sau.
Hraniti-i curiozitatea
Nu este nimic mai bun si sanatos decat sa le dezvoltati copiilor pofta pentru mancarurile noi. Incercati sa le introduceti in meniu si mancaruri traditionale ale altor culturi pentru a-l invata cu varietatea si pentru a-l educa in ceea ce priveste diversitatea acestei planete.Nu ii oferiti desert ca recompensa
Daca il veti ameninta ca nu primeste desert daca nu mananca, nu veti face decat sa ii creati impresia ca desertul este cea mai buna mancare. In acest caz, copilul nu isi va dori sa manance nimic altceva decat desert.
Nu ii oferiti o masa speciala
Mesele special create pentru copii nu fac decat sa le intareasca capriciile alimentare. Este important ca un copil sa manance la aceeasi masa cu toata familia si sa aiba in farfurie ceea ce au si ceilalti, nu altceva.
Daca atitudinea copilului dumneavoastra fata de mancare este ingrijoratoare si credeti ca nu se hraneste corespunzator, este recomandabil sa consultati un medic. In orice caz, obiceiurile alimentare ale celui mic nu se vor schimba peste noapte, dar, cu timpul si cu ajutorul unor pasi marunti, puteti sa ii educati obiceiurile si sa le transformati in unele sanatoase.
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?