7 Legi anti-rasfat pentru copilul tau
Nu ignorati coportamentul pozitiv al copilului
Copii au nevoie de afectiune si atentie din partea parintilor. Adesea pentru ca sunt prea ocupati, parintii uita sa isi mai observe copilul care se joaca cuminte intr-un colt sau care a desenat ceva frumos ori a avut o reactie pozitiva, a impartit o jucarie, a evitat o cearta si asa mai depate. De fapt, parintii trebuie sa fie mai atenti tocmai la aceste situatii pentru a incuraja copilul sa aiba comportamente pozitive, si exact pe cele negative sa le ignore.Parintii de obicei fac exact invers, acorda atentie copilului cu fiecare comportament negativ: a facut o traznaie, plange, s-a certat cu prietenul sau fratele care i-a cerut o jucarie, a vorbit urat, a fost violent etc. Astfel ca cel mic, cu riscul de a fi certat, ajunga sa faca numai prostioare, doar-doar este si el bagat in seama.
Nu gatiti separat pentru copil
Dupa varsta de un an copilul trebuie sa manance ceea ce mananca intreaga casa. Desigur, va trebui sa gatiti sanatos si dietetic pentru intreaga casa, dar aceasta va aduce un plus de sanatate pentru cei dragi si eventual acestia capata o silueta frumoasa.Daca veti gati separat copilului, nu faceti decat sa il rasfatati la mancare, ajunge sa evite anumite alimente sanatoase si sa dezvolte tot felul de patologii digestive si intolerante alimentare, unele dintre acestea foarte greu de trat la varsta copilului.
Nu ii cumparati copilului tot ce isi doreste
Copilul trebuie sa invete valoarea banului, dar si a lucrurilor inca de mic. El cere o jucarie din curiozitate si nu pentru ca are neaparat nevoie de ea. Ca drept dovada copiii care au multe jucarii se plictisesc repede de ele si abia daca se mai joaca cu vreuna. Asadar cumparati copiior jucarii educative, apoi laudati-i daca se joaca frumos, dar si jucarii specifice pentru ei astfel incat sa nu tanjeasca la jucariile celorlalti (papusi, masinute).
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară