12:03, 16 Martie 2012 publicat în Copil 37 share-uri

Minciunile sunt foarte obisnuite in randul copiilor mici pentru ca este momentul in care ei simt nevoia sa se laude, sa exagereze ca sa fie placuti si acceptati de ceilalti copii. Iata cateva motive pentru care copiii mint si cum acest obicei urat poate fi corectat.

Copiii si minciunile: Un obicei urat care se poate corecta

Desi este un obicei urat, mintitul face parte din viata fiecaruia. Nu exista persoana care sa nu fi mintit cel putin o data in viata. Minciunile sunt foarte obisnuite in randul copiilor mici pentru ca este momentul in care ei simt nevoia sa se laude, sa exagereze ca sa fie placuti si acceptati de ceilalti copii. Iata cateva motive pentru care copiii mint si cum acest obicei urat poate fi corectat.

Intai trebuie sa intelegem de ce mint copiii. De ce mint copiii?

Citeste si:
Psihologia culorilor: Proprietățile psihologice ale celor 11 culori...
Psihologia culorilor:...

Copiii mint pentru a se imprieteni cu ceilalti


Copiii sunt destul de rautaciosi cand sunt mici si nu ii accepta pe altii in cercul lor de prieteni numai daca au anumite calitati pe placul lor. Adesea, copiii mint si isi construiesc o identitate noua pe care ceilalti sa o placa. Ei mint legat de activitatile pe care le au, de locurile pe care le-au vazut etc., pentru a-i impresiona pe ceilalti.

Copiii mint pentru ca au imaginatia prea bogata si adevarul li se pare plictisitor

Majoritatea copiilor mint din acest motiv: realitatea li se pare plictisitoare si pentru ca au o imaginatie bogata, profita de ea pentru a face lucrurile sa para mai frumoase. De exemplu, un copil poate spune ca tocmai l-a vazut pe Mos Craciun pe geam. Acest lucru nu inseamna neaparat ca minte, ci doar ca si-a lasat imaginatia sa zburde.

Citeste si:
10 motive pentru a bea Prosecco
10 motive pentru a bea Prosecco

Copilul minte pentru a proteja pe cineva

Copiii se protejeaza intre ei de cele mai multe ori, iar atunci cand unul va face o prostie, nu va fi neobisnuit ca cei din jur sa minta pentru a-l proteja.

Copiii mint pentru ca le este frica

De multe ori copiilor le este frica de consecintele pe care nazbatiile lor ar putea sa le aiba, asa ca, pentru a evita sa fie pedepsiti, ei aleg sa minta.

Copilul minte pentru a atrage atentia


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri