Copiii si minciunile: Un obicei urat care se poate corecta
Desi este un obicei urat, mintitul face parte din viata fiecaruia. Nu exista persoana care sa nu fi mintit cel putin o data in viata. Minciunile sunt foarte obisnuite in randul copiilor mici pentru ca este momentul in care ei simt nevoia sa se laude, sa exagereze ca sa fie placuti si acceptati de ceilalti copii. Iata cateva motive pentru care copiii mint si cum acest obicei urat poate fi corectat.
Intai trebuie sa intelegem de ce mint copiii. De ce mint copiii?
Copiii mint pentru a se imprieteni cu ceilalti
Copiii sunt destul de rautaciosi cand sunt mici si nu ii accepta pe altii in cercul lor de prieteni numai daca au anumite calitati pe placul lor. Adesea, copiii mint si isi construiesc o identitate noua pe care ceilalti sa o placa. Ei mint legat de activitatile pe care le au, de locurile pe care le-au vazut etc., pentru a-i impresiona pe ceilalti.
Copiii mint pentru ca au imaginatia prea bogata si adevarul li se pare plictisitor
Majoritatea copiilor mint din acest motiv: realitatea li se pare plictisitoare si pentru ca au o imaginatie bogata, profita de ea pentru a face lucrurile sa para mai frumoase. De exemplu, un copil poate spune ca tocmai l-a vazut pe Mos Craciun pe geam. Acest lucru nu inseamna neaparat ca minte, ci doar ca si-a lasat imaginatia sa zburde.
Copilul minte pentru a proteja pe cineva
Copiii se protejeaza intre ei de cele mai multe ori, iar atunci cand unul va face o prostie, nu va fi neobisnuit ca cei din jur sa minta pentru a-l proteja.
Copiii mint pentru ca le este frica
De multe ori copiilor le este frica de consecintele pe care nazbatiile lor ar putea sa le aiba, asa ca, pentru a evita sa fie pedepsiti, ei aleg sa minta.
Copilul minte pentru a atrage atentia
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară