14 Martie 2012 publicat în Copil 2 share-uri

Certurile intre frati si surori sunt firesti pentru noi toti cei care nu am fost singuri la parinti. Care este rolul si influenta parintilor in aceste situatii? Foarte mare. Iata cateva metode de a atenua conflictele dintre copii si a-i indruma pe calea prieteniei.

Relatia dintre frati: 7 metode pentru a atenua conflictele

Certurile intre frati si surori sunt firesti si noi toti am trecut prin aceste etape. Care este rolul si influenta parintilor in aceste situatii? Foarte mare. Unele certuri pornesc chiar din cauza parintilor iar cheia solutionarii lor se afla tot la ei.

Psihologii spun ca, de cele mai multe ori, motivele de cearta dintre copii vin din faptul ca nu sunt educati sa isi imparta jucariile sau lucrurile, sau pentru ca vor sa atraga atentia parintilor si se lupta pentru pozitia lor in familie. Da, copiii vor recurge chiar si la un comportament negativ fata de fratele sau sora lor doar pentru a le atrage atentia parintilor atunci cand se simt neglijati, mai putin iubiti sau mai putin importanti.

Orice ar fi, este necesar ca parintii sa ajunga sa cunoasca sursa neintelegerilor si sa o rezolve inainte ca aceasta sa sape si mai adanc in relatia de prietenie dintre copii. Scopul parintilor in acest tip de situatie este sa isi indrume copii in asa fel incat acestia sa isi dezvolte spiritul de echipa si sa cunoasca beneficiile si bucuria de a avea o sora sau un frate.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Iata cateva metode de a atenua conflictele dintre copii si a-i indruma pe calea prieteniei:

Relatia dintre parinti, un exemplu pentru copii

Copiii invata prin imitatie, asa ca, ceea ce vad acasa, fac si ei. Daca parintii incep sa tipe, sa se acuze unul pe celalalt sau sa ameninte etc. atunci cand se cearta, cu siguranta si ei vor face acelasi lucru atunci cand se vor afla intr-o situatie similara. Cea mai buna metoda de a rezolva aceasta problema este ca atunci cand au loc discutii in contradictoriu sau neintelegeri sa se comunice intr-un mod calm, respectuos si intr-un mod constructiv. Atunci cand copiii vor face la fel, parintii ar trebui sa laude acest tip de comportament.

Copiii au nevoie de explicatii

Copiii nu vor intelege de ce sora sau fratele lor mai mare (de exemplu) are parte de un tratament putin mai diferit (de ce are voie sa iasa afara si sa stea pana mai tarziu? De ce poate sa poarte hainele x sau y, etc.). Ideal este ca parintii sa le explice intr-un mod simplu si usor de inteles de ce trebuie sa existe astfel de diferente si ca, in ciuda lor, ei sunt privilegiati intr-o oarecare forma datorita acestora. De exemplu, parintii ii pot spune copilului ca sora sau fratele lor mai mare poate sa stea afara pana mai tarziu pentru ca el nu mai este un copil asa mic la fel ca el si nu oboseste atat de repede ca el. Pe de alta parte, copilului ii poate fi adus in atentie faptul ca, in timp ce el sta acasa si se joaca toata ziua sau isi petrece timpul cu parintii, fratele sau sora lui trebuie sa se duca la scoala. O sa inteleaga diferenta de varsta, atributiile si privilegiile care vin odata cu ea.

Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri