Minciunile sunt foarte obisnuite in randul copiilor mici pentru ca este momentul in care ei simt nevoia sa se laude, sa exagereze ca sa fie placuti si acceptati de ceilalti copii. Iata cateva motive pentru care copiii mint si cum acest obicei urat poate fi corectat.
De cele mai multe ori, copiii mint chiar si atunci cand stiu ca cei care ii asculta cunosc adevarul. De ce fac acest lucru? Pentru a atrage atentia si pentru a parea interesanti.

Copiii mint pentru a nu rani sentimentele cuiva

Adesea, copiii mint pentru ca li se spune ca adevarul ar putea rani sentimentele celor din jur. Si adultii o fac, dar o fac cu mai mult stil pentru ca au experienta. O minciuna de acest gen ar fi atunci cand un copil ii spune bunicii ca ii place cadoul ei doar pentru ca parintii i-au spus ca altfel ea se va supara. De fapt, in acest caz, minciuna este primul pas pe care orice om il face pentru a invata cum sa se comporte cu ceilalti in asa fel incat sa nu le raneasca sentimentele.

Pentru a evita sa faca ceea ce nu le place

Daca parintele il intreaba pe copil daca s-a spalat pe dinti, acesta poate raspunde ca da chiar daca nu este adevarat doar pentru ca nu ii place sa faca acest lucru.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Principiile de bază ale mașinii CNC Caria dentară – ce este și cum se tratează

7 Metode de corectie pentru minciunile copiilor

Minciunile de acest gen nu reprezinta un motiv real de ingrijorare pentru ca majoritatea neadevarurilor sunt inocente, insa parintii pot gasi metode prin care sa isi invete copiii sa fie sinceri cu ei si cu ceilalti. Iata cateva dintre ele:

Parintii mint, copiii mint

Pana si atunci cand vine vorba de minciuni, copiii invata prin imitatie de la parinti. Daca parintii isi doresc ca micutul lor sa fie sincer, atunci si ei trebuie sa adopte acelasi stil si sa se impuna prin exemplu. Cand unui copil i se va spune mereu adevarul, el va stii ca aceasta este calea dreapta si va face si el acelasi lucru. Sunt de evitat situatiile in care parintii se mint intre ei de fata cu copiii.


Discutia despre adevar si minciuna

Parintii pot avea o discutie despre aceasta problema cu copilul lor. Aceasta discutie trebuie gandita din timp pentru a stii ce trebuie copilul sa afle, care sunt situatiile in urma carora ii trebuie atrasa atentia etc. De asemenea, copilul trebuie sa cunoasca si consecintele minciunilor lui precum si pedeapsa pe care o va ispasi daca va continua sa minta.

7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri