Copiii mint pentru a nu rani sentimentele cuiva
Adesea, copiii mint pentru ca li se spune ca adevarul ar putea rani sentimentele celor din jur. Si adultii o fac, dar o fac cu mai mult stil pentru ca au experienta. O minciuna de acest gen ar fi atunci cand un copil ii spune bunicii ca ii place cadoul ei doar pentru ca parintii i-au spus ca altfel ea se va supara. De fapt, in acest caz, minciuna este primul pas pe care orice om il face pentru a invata cum sa se comporte cu ceilalti in asa fel incat sa nu le raneasca sentimentele.
Pentru a evita sa faca ceea ce nu le place
Daca parintele il intreaba pe copil daca s-a spalat pe dinti, acesta poate raspunde ca da chiar daca nu este adevarat doar pentru ca nu ii place sa faca acest lucru.
7 Metode de corectie pentru minciunile copiilor
Minciunile de acest gen nu reprezinta un motiv real de ingrijorare pentru ca majoritatea neadevarurilor sunt inocente, insa parintii pot gasi metode prin care sa isi invete copiii sa fie sinceri cu ei si cu ceilalti. Iata cateva dintre ele:
Parintii mint, copiii mint
Pana si atunci cand vine vorba de minciuni, copiii invata prin imitatie de la parinti. Daca parintii isi doresc ca micutul lor sa fie sincer, atunci si ei trebuie sa adopte acelasi stil si sa se impuna prin exemplu. Cand unui copil i se va spune mereu adevarul, el va stii ca aceasta este calea dreapta si va face si el acelasi lucru. Sunt de evitat situatiile in care parintii se mint intre ei de fata cu copiii.
Discutia despre adevar si minciuna
Parintii pot avea o discutie despre aceasta problema cu copilul lor. Aceasta discutie trebuie gandita din timp pentru a stii ce trebuie copilul sa afle, care sunt situatiile in urma carora ii trebuie atrasa atentia etc. De asemenea, copilul trebuie sa cunoasca si consecintele minciunilor lui precum si pedeapsa pe care o va ispasi daca va continua sa minta.
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”