- Copilul respira des
- Copilul nu poate elimina aerul din plamani, astfel se sufoca pentru ca o noua inspiratie se produce cu greu fiindca spatiul inspirator din plamani se tot umple cu fiecare respiratie – progresia spre sufocare este rapida!!
- Copilul ia o pozitie caracteristica, incearca sa foloseasca muschii expiratori, ca atare se apleaca in fata si se tine cu maine de un suport (masa, pervaz, pat) pentru a putea fiza bratele si a folosi muschii respiratori incercand sa expire;
- Se aude un suier in timpul respiratiei – cand nu se mai aude este semn foarte grav (Weezing se cheama acest suierat);
- Copilul isi schimba culoarea pielii, devine palid, transpira masiv;
- Daca nu se intervine rapid copilul isi poate pierde starea de constienta si poate muri prin asfixie!
Ce este de facut in raul asmatic
chemati urgent cei de la ambulanta si intrebati inca de la telefon ce ii puteti administra din farmacie pana la venirea ambulantei (sunt pufuri care se pot administra).
Diagnosticarea astmului bronsic
Din cauza faptului ca simptomele acestei afectiuni pot fi usor confundate cu cele ale racelilor, infectiilor virale respiratorii etc., un diagnostic corect este uneori dificil de pus. De asemenea, testarea depinde si de varsta copilului, unele din teste neputand fi aplicate copiilor mai mici de 3-4 ani.
Cele mai intalnite teste sunt: spirometria (cel mai frecvent folosit pentru depistarea astmului bronsic la copii; se urmareste masurarea cantitatii de aer respirat si expirat), testarea pentru modificarile aparute in timpul zilei cu ajutorul unui volum expirator de varf in cazul in care simptomele persista dar rezultatele spirometriei sunt normale si bronhoscopia.
De asemenea, se mai pot efectua teste alergice pentru a descoperi care sunt factorii alergeni care determina reactia alergica a copilului.
Tratament pentru astmul bronsic
Astmul bronsic nu poate fi vindecat, dar cu ajutorul unui tratament simptomele pot fi tinute sub control iar copilul poate duce o viata normala. Scopul medicatiei este de a reduce inflamatiile la nivelul cailor respiratorii, astfel ca tratamentul poate consta in administrarea de oxigen, de substante bronhodilatatoare, solutii de nebulizare pe masca cu aparat de aerosoli si administrarea medicamentelor antiinflamatoare.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară