18 Aprilie 2012 publicat în Copil 2 share-uri

Astazi invatam de la A-Z ceea ce trebuie sa stim despre dentitia celor mici de la un medic specialist. Doctorul stomatolog ne raspunde cand trebuie sa ducem copilul la prima vizita medicala, cum si de ce apar problemele, cum sa le prevenim si sa le tratam si ce altceva trebuie o mama sa stie despre dentitia copiilor ei.

9. Mai exista si alte obiceiuri asemanatoare suptului degetului care pot afecta dantura copiilor?

Stomatolog M.A: Printre obieceiurile care afecteaza dezvoltarea armonioasa a danturii se mai numara si obisnuinta de a dormi cu biberonul, scrasnitul din dinti, o masticatie deficitara, alimentatia indelungata cu biberonul, folosirea suzetei, respiratia orala etc.

10. Care este cel mai bun moment pentru a incepe curatarea dintilor unui copil?

Stomatolog M.A: Curatarea trebuie sa inceapa de la aparitia primilor dinti. Metoda principala de preventie a problemelor dentare este reprezentata de spalatul dintilor cu periuta corespunzatoare varstei si pasta de dinti care pana la 6 ani este o pasta nefluorurata iar dupa aceasta varsta este fluorurata. Spalatul dintilor se recomanda de doua ori pe zi, dimineata dupa micul-dejun si seara dupa cina, chiar inainte de culcare, iar timpul acordat periajului este de minimum 2 minute.

11. Cand recomandati aparatul dentar la copii?

Stomatolog M.A: Alinierea deficitata a dintilor apare ca expresie a unei mosteniri genetice, dar si din cauza unor factori din mediul extern, unor obiceiuri vicioase ( suptul degetului, alimentatia indelungata cu biberonul, folosirea suzetei) ce afecteaza in mod direct cresterea si evolutia aparatului dentomaxilar. Pentru depistarea cat mai timpurie si rezolvarea anomaliilor dentare este bine sa se faca un control stomatologic inca din perioada dentitiei de lapte, iar in jurul varstei de 6 ani, cand apar primii dinti definitivi, o vizita la medicul dentist in acest sens se impune.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri