18 Aprilie 2012 publicat în Copil 2 share-uri

Astazi invatam de la A-Z ceea ce trebuie sa stim despre dentitia celor mici de la un medic specialist. Doctorul stomatolog ne raspunde cand trebuie sa ducem copilul la prima vizita medicala, cum si de ce apar problemele, cum sa le prevenim si sa le tratam si ce altceva trebuie o mama sa stie despre dentitia copiilor ei.

Aparatele ortodontice sunt mobile si fixe, in functie de anomalie si de momentul diagnosticarii acesteia. Tratamentul ortodontic obisnuit cu bracket de metal, care uneori complexeaza copii, poate fi inlocuit de tratamente ortodontice estetice precum bracketul transparent (ceramic) sau bracketul lingual - aparatul ortodontic invizibil.

12. Ce alte sfaturi le puteti da mamicilor despre dentitia copiilor lor?

Stomatolog M.A: Sfaturile pentru mamici sunt sa supravegheze copii cand se spala pe dinti pentru a se asigura ca acestia nu inghit pasta, sa foloseasca o periuta de dinti de marime corespunzatoare cu peri moi, maner ergonomic (pentru a fi manevrata cu usurinta) si indicator pentru cantitatea de pasta de dinti, sa foloseasca periute de dinti cu desene, paste de dinti cu arome atragatoare pentru a-i incuraja pe micuti sa se perieze singuri si, nu in ultimul rand, sa incurajeze consumul de produse lactate si bogate in minerale.

Interviu realizat de Nicoleta N.

Kidz.ro iti recomanda mai multe articole despre copii:

Interviu cu Pediatrul - Copiii ne dau adevarate lectii de viata

Cand copilul nu are pofta de mancare...

Sarcina sanatoasa, copil sanatos. Dileme vechi - raspunsuri noi

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe articole despre copii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri