In perioada 20 - 29 aprilie 2012, in mansarda Librariei Bastilia din Capitala, bucurestenii se pot delecta cu povestile "spuse" de zeci de desene, de la cele mai naive la cele mai complexe.

Comunicat de presa

Unde? Ce? Cum?

In perioada 20 – 29 aprilie 2012, in mansarda Librariei Bastilia din Capitala, bucurestenii se pot delecta cu povestile “spuse” de zeci de desene, de la cele mai naive la cele mai complexe. “Expozitia mintilor”, inaugurata vinerea trecuta de Fundatia Romanian Angel Appeal, reuneste desene ale unor copii si tineri cu autism, alaturi de desene ale persoanelor tipice, realizate in cadrul campaniei “Arata-mi ce-ti trece prin minte!”.

In perioada 1 – 15 mai, expozitia se va muta pe gardul Muzeului Municipiului Bucuresti (Palatul Sutu), unde vor fi expuse 100 desene din cele realizate pe site-ul campaniei www.cetitreceprinminte.ro. De ce 100? Pentru ca 1 din 100 copii este diagnosticat cu autism, conform statisticilor internationale (2009 - Centrul pentru Prevenirea si Controlul Maladiilor din Atlanta, SUA).

Expozitia mintilor: Ce spun desenele persoanelor cu autism?

Arata "ce iti trece prin minte"

Expozitia marcheaza incununarea unei incitante campanii virale pe care Fundatia Romanian Angel Appeal a demarat-o in urma cu o luna, din dorinta de a familiariza publicul de pretutindeni, in special tinerii, cu minimum de informatii referitoare la autism.

Publicul a fost invitat initial sa deseneze “tot ce-i trece prin minte” pe site-ul www.cetitreceprinminte.ro. Atat initiatorii campaniei cat si scopul ei nu au fost dezvaluite de la inceput, de asemenea, nici faptul ca pe acelasi site, in paralel cu tinerii curiosi si dornici sa arate “tot ce le trece prin minte”, desenau si copii si persoane cu autism.

Iar pe 2 Aprilie, in Ziua Internationala a Constientizarii Autismului, atat cei care au desenat, cat si alti vizitatori, au aflat ca printre desenele din galerie se afla si desene realizate de persoane cu autism.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Expozitia mintilor: Povestea colorata a copiilor autisti.