15 Iunie 2012 publicat în Copil 1 share-uri

Una din vedetele romanesti sustine puternic alaptatul. Descopera si tu care sunt argumentele pro alaptat.

Comunicat de presa

Acum 6 ani, Liana a nascut la o maternitate “Spital Prieten al Copilului” - Spitalul Universitar. A alaptat-o pe Teodora, fiica sa, pana la 11 luni fara 3 zile. Un sfat hotarator in privinta alaptarii a venit din partea cadrelor medicale, care au refuzat sa-i dea biberonul Teodorei in prima zi “ca sa nu se obisnuiasca”.

Vedeta spune ca “este senzatia suprema sa iti simti copilul la san” si nu poate intelege mamele care isi refuza lor si copiilor lor asa o traire. Alerga de oriunde catre casa, ca micuta sa manance proaspat si nu muls si tinut in frigider. Isi aminteste ca programul de radio dura 3 ore si se lua la intrecere cu taximetristii pe cheiul Dambovitei pentru a putea ajunge la timp.
Liana sustine parerea fotomodelului brazilian Gisele Bundchen care a declarat ca alaptarea exclusiva obligatorie pana la 6 luni ar trebui reglementata prin lege. Ea considera ca doamnele care nu alapteaza, oricum nu “fenteaza” gravitatia, iar sanii se vor lasa odata cu varsta, orice ai incerca.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. NAOS a lansat în România AGE PROTEOM™, serul longevității celulare NAOS a lansat în România AGE PROTEOM™, serul longevității celulare

Desi ar fi putut alapta in continuare si dupa cele 11 luni, s-a speriat deoarece micuta a muscat-o iar voci neavenite i-au spus ca e posibil sa faca un nodul “de toata frumusetea” in cazul in care muscatura se repeta si ca oricum laptele nu mai are valoare nutritiva. Acum fiind mama cu experienta, regreta ca si-a plecat urechea la aceste sfaturi.

Conform unui studiu realizat de Institutul pentru Ocrotirea Mamei si a Copilului, in anul 2010 doar 12,6% % dintre femei au ales sa isi alapteze exclusiv copiii. Responsabil pentru aceasta cifra, considera Liana, este personalul medical si faptul ca laptele praf este peste tot prezentat ca o alternativa, uneori chiar mai buna decat laptele de mama. ’Laptele praf nu este o alternativa ci doar o solutie de urgenta temporara si atat!” intareste vedeta.

Desi recesiunea a facut ca multe femei sa se reintoarca la serviciu foarte repede, Liana Stanciu considera ca si in aceste conditii, daca femeile ar fi stimulate mai mult, nu ar mai lasa copilul pentru un castig imediat.
Vedeta considera ca toate mamele vor tot ce e mai bun pentru copii lor, doar ca habar un au ca de fapt fac un deserviciu imens copiilor si relatiei mama-copil, care este extraordinara.

Liana Stanciu a participat acum cateva saptamani la o intalnire cu cativa jurnalisti din domeniul medical invitati de catre Reprezentanta UNICEF in Romania. In cadrul intalnirii s-a discutat despre idei de promovare a alaptarii si rolul mass media in promovarea acesteia.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri