20 Iunie 2012 publicat în Copil 10 share-uri

Fiecare copil trebuie sa-si dea seama in timp ce e bine sa faca si ce nu. Dar de la asta la dorinta celui mic e cale lunga.

Cum ii faci pe cei mici sa te asculte? Nu faci asta! Ii faci sa doreasca aceleasi lucruri ca si tine. Nu e vorba nici pe departe de psihologie inversa sau alte lucruri care nu doar ca nu dau roade, ci nu au niciun beneficiu pe termen lung, ba din contra. Totul se leaga de a te opri din criticat si a incepe sa-i intelegi pe cei mici.

Seteaza limite cald, cu dragoste si empatie: nu-i asa ca e mult mai usor sa-i intrebi pe cei mici ce ii supara si sa incerci sa fii alaturi de ei, ajutandu-i sa treaca peste problema si sa o rezolve decat sa ridici tonul? Daca ei sunt cei care ridica tonul,. Intreba-i cald si cu sinceritate ce ii supara, e clar ca au nevoie de ajutorul cuiva si ca doar asa stiu ei pentru moment sa-si exteriorizeze sentimentele negative.

Fii alaturi de ei: cateodata nu e nevoie decat sa ii lasi pe copii sa-si exteriorizeze sentimentele. Daca ei simt nevoia sa tipe lasa-i sa tipe, dar nu inainte de a le spune ca ii intelegi si ca vrei sa ii ajuti.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit

Cititi tot articolul pe UrbanKid.ro

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe articole despre copii.

Image Homepage si Interior © Shutterstock - 2560318


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri