22 Iunie 2012 publicat în Copil 12 share-uri

Mesaj de la copil catre parinte: "Stiu ca ma iubesti. Afla cum poti sa ma ingrijesti si mai bine".

Comunicat de presa

In luna copiilor, Societatea Romana de Pediatrie, cu sprijinul GlaxoSmithKline (GSK) Romania, lanseaza campania nationala de informare si educare « Sa protejam impreuna copilaria ». Campania vine pe fondul unor realitati dramatice: tara noastra are inca cea mai ridicata rata a mortalitatii infantile din Uniunea Europeana la copiii de pana in 5 ani , numarul cazurilor de imbolnavire cauzate de bolile infectioase pediatrice a crescut in ultimii ani, iar parintii considera in continuare ca au putine surse de informare corecte despre protectia copiilor.

Sub sloganul „Stiu ca ma iubesti. Afla cum poti sa ma ingrijesti si mai bine”, campania va aborda de-a lungul unui an de zile, aspecte esentiale legate de protectia bebelusului in special in primul an de viata, considerata a fi perioada critica pentru dezvoltarea copilului. Astfel, actiunile de informare a parintilor se vor concentra pe Nutritie/Alimentatie sanatoasa, Siguranta copilului si Imunizare, acestea fiind considerate piloni esentiali in ingrijirea si protectia copilului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Campania isi propune sa aduca impreuna cele mai importante categorii care pot actiona pentru o mai buna protejare a copiiilor in Romania: parinti, medici de familie si pediatri, asistente medicale si chiar moase, intr-o initiativa care se inscrie in efortul de imbunatatire a starii generale de sanatate a populatiei, ce face parte din obiectivele Societatii Romane de Pediatrie.

Datele despre mortalitatea infantila si cauzele acesteia in Romania arata ca majoritatea deceselor survenite la copiii sub 5 ani pot fi prevenite. Potrivit celor mai recente date Eurostat, mortalitatea infantila in Romania este de 9,8 ‰ (9,8 morti la 1000 de nou nascuti), aproape dubla fata de media europeana .

Vinovate pentru toate aceste decese sunt anomaliile congenitale si afectiunile aparute in perioada perinatala, in aproape jumatate din cazuri (48%), bolile aparatului respirator, cele infectioase si parazitare (30%) si accidentele (10%) .

VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte

Imbunatatirea alimentatiei, prevenirea si tratamentul bolilor copilariei, imunizarea, cresterea accesului la informatie sunt factori care pot duce la scaderea ratei mortalitatii infantile iar campania initiata de Societatea Romana de Pediatrie vizeaza sprijinirea parintilor in aceste directii, atat cu informatii, cat si in mod aplicat.

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe articole despre copii.

Image © Shutterstock - 5484637_001


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri