Ce reprezint testiculul feminizant?
Acest caz nu este singurul. Practic materialul genetic predispune la o dezvoltaare o organelor sexuale masculine in viata intrauterina, insa copilul dezvoltat in burctica mamei un deficit de receptori pentru androgeni, mai exact testosteronul (hormonul sexual masculin) nu poate actiona pe organele genitale pentru a le diferentia in dezvoltarea intreuterina pentru ca acestea nu il recunosc.
Foto@ sxc.hu
Astfel testosteronul nu poate induce diferentierea organelor genitale externe in cele masculine, dar testiculele se formeaza.
Ele insa raman in abdomen pentru ca punga scrotala nu este formata, punga in care testiculele coboara la nstere.
Testosteronul produs de testiculele intraabdominale (uneori pot exista si in canalul inghinal sau intralabial) poate fi transformat in estrogeni (hormoni sexuali feminini) care induc dezvoltarea feminina a organelor genitale externe.
Organele genitale externe in testiculul feminizant
Practic este un individ de sex genetic masculin (46XY) dar care prezinta organe genitale externe feminine:
- labii;
- Clitoris;
- Vagin “in fund de sac”, adica un vagin inchis care nu are continuitate cu uter pentru ca acest individ nu prezinta uter si nici trompe uterine! Absenta acestor organe si prezenta testiculelor intraabdominale se evidentiaza printr-o ecografie, aceste anomalii fiind depistate inca din viata intrauterina daca mama merge la ginecolog.
Citeste articolul integral Barbatul femeie - despre testiculul feminizant pe Healthy
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.