3 Octombrie 2012 publicat în Copil 1 share-uri

In aceasta toamna, Eco-Rom Ambalaje te sfatuieste sa adaugi in orarul copilului tau un curs eco, pentru a-l ajuta sa deprinda un comportament prietenos cu mediul.

comunicat de presa

Invata-l sa colecteze selectiv deseurile!

Acum ca tocmai a inceput scoala, cu siguranta ati achizitionat numeroase produse noi: uniforma, rechizite, jucarii educative si multe altele. Invata-l, pas cu pas, ca ambalajele de la acestea trebuie puse separat pentru a putea fi reciclate, astfel:
  • Hartia si cartonul in containerul albastru: cutia de carton de la pantofii cei noi, pungile de hartie, cutia de carton de la jocuri sau bomboane, ambalajul de la ciocolata, ambalajele de la dulciuri, recipientele din carton de la lapte sau sucuri naturale
  • Plasticul si metalul in containerul galben: PET-urile de la bauturile racoritoare, pungile de plastic, caserolele de plastic in care ii depozitezi mancarea, dozele de suc, ambalajele din plastic ale rechizitelor
  • Sticla in containerul verde: sticlele, borcanele

Pont: Din reciclarea lor puteti realiza produse noi, precum tricouri, pixuri, spite de bicicleta, haine, pe care le poate chiar personaliza.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Inginerul silvic Sorin Ștefan Decă, numit secretar general adjunct în Ministerul Educației, timp de 6 luni

Invata-l importanta reciclarii si dezvolta-i creativitatea!

Explica-i ca deseurile de ambalaje nu sunt gunoi, ele sunt produse valoroase, care numai depuse separat de gunoiul menajer (deci necontaminate), vor putea fi transformate in alte produse.

Arata-i cum deseurile pot fi transformate in produse noi chiar la voi acasa: PET-ul poate deveni suport pentru pixuri si creioane (pictat sau ornamentat cu diverse materiale), sticla poate fi pictata cu orarul micutului tau, in timp ce cutia de la crema de fata poate fi transformata in suport pentru agrafele de scoala.

Mai mult decat atat, indeamna-l sa foloseasca piese ale jucariilor vechi pentru a realiza altele noi, pe care apoi sa le doneze, astfel invatandu-l sa fie generos cu persoanele nevoiase.

Pont: confectionati impreuna o paturica, din suveniruri sau poze vechi! In acest fel, ii explici intr-un mod creativ ce inseamna reciclarea, aratandu-i ca amintirile pot fi pastrate si in alt mod decat in albumul foto.

S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu

Petrece mai mult timp cu copilul tau in aer liber

Gaseste-i cat mai multe jocuri creative in aer liber si explorati impreuna natura. Profita de fiecare moment pentru a-i explica cat este de important sa avem grija de mediu, pentru o viata sanatoasa:

  • Lasa-l sa se joace in curte, indiferent daca se murdareste. Poti face exceptii si sa te implici si tu in jocurile lui, explicandu-i ce are de oferit natura
  • Construiti impreuna o casa in copac, unde sa-l incurajezi sa petreaca cat mai mult timp
  • Fiti exploratori si plecati in cautarea unor poteci secrete prin padure! Strangeti gunoiul lasat in locurile publice si explica-i cum functioneaza ciclul resurselor naturale si unde ajunge gunoiul pe care il aruncam
  • Arata-i secretele gradinaritului si lasa-i o bucatica de teren in care sa planteze ce isi doreste el. Vei fi surprinsa de imaginatia lui.

Pont: Plantati un copac impreuna si explica-i cum contribuie acesta la improspatarea aerului.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri