, 3 Octombrie 2012 publicat în Copil 1 share-uri

In aceasta toamna, Eco-Rom Ambalaje te sfatuieste sa adaugi in orarul copilului tau un curs eco, pentru a-l ajuta sa deprinda un comportament prietenos cu mediul.

Jucati cat mai multe jocuri ECO educative

Cand sunteti impreuna seara, in familie, provoaca-l la quizz-uri speciale de ecologie. Exemplu de intrebari:

  • Stiai ca sticla are nevoie de 1.000.000 de ani pentru a se descompune in bucaţele mici?
  • Stiai ca descompunerea naturala a plasticului in mediul inconjurator necesita peste 500 de ani din cauza materialelor care il alcatuiesc?
  • Stiai ca este nevoie de un copac de 15 ani pentru a produce 700 de pungi de hartie?

In plus, poti sa-i propui un joc nou, prin care trebuie sa identifice deseurile de ambalaje din locuinta ta si apoi sa le depoziteze corect, separat de gunoiul menajer, in containerele de colectare selectiva de culoare galben, verde si albastru.

Pont: Premiaza-l! Dar nu cu lucruri materiale, ci cu experiente frumoase, precum o vizita la Zoo sau o plimbare cu bicicleta prin parc.

Incurajeaza-l sa fie “Eroul ECO”

Explica-i ca mediul este cel mai bun prieten al omului si de aceea trebuie sa aiba grija de el si sa le explice si prietenilor acest lucru.

Indruma-l sa le arate si colegilor de la scoala cum se colecteaza selectiv si ce beneficii pot obtine daca vor adopta un stil de viata eco.

Pont: pentru a-l incuraja sa-si intre si mai mult in rol, confectioneaza-i o pelerina de super erou din accesorii mai vechi sau chiar poze de la actiunile voastre ECO.

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.

sursa foto:sxc.hu
Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri