8 Octombrie 2012 publicat în Copil 10 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Inceperea scolii inseamna o schimbare pe toate planurile. Copilul va face eforturi mari fizice si psihice pentru a se adapta, iar parintii trebuie sa se asigure ca el le poate sustine, mergand cu el la un consult medical general.

In timp ce oportunitatea vaccinarii antigripale de exemplu, este mereu discutata, multi parinti prefera numeroase medicamente sau imunostimulante pentru pregatirea confruntarii cu aglomeratia si sezonul rece.
Vaccinul contra racelii este probabil printre cele mai dezbatute. In functie de reactia copilului la raceala sau simptomele racelii, medicul pediatru poate hotari daca este necesara vaccinarea sau administrarea de medicamente pentru intarirea sistemului imunitar. Tot medicul este cel care poate recomanda si tratamentul daca cel mic se imbolnaveste.

,,Conform unui studiu efectuat de ARPIM anul acesta, majoritatea parintilor dau medicamente copiilor fara recomandarea medicului pentru a trata simptomele racelii, unii dintre ei le trateaza chiar cu antibiotice fara a sti ca aceste medicamente nu au niciun efect in cazul infectiilor virale. Este foarte important sa luati legatura cu medicul atunci cand copilul se imbolnaveste. Numai el va poate recomanda cel mai potrivit tratament”, a adaugat dr. Evelina Moraru.

3. Discutati cu medicii si profesorii despre sanatatea celui mic

Timp de 4-5 ore pe zi cel mic va fi in grija profesorilor si, daca este necesar, in grija cadrelor medicale ale scolii. De aceea este esential ca parintii sa discute cu acestia despre eventualele alergii sau sensibilitati ale copilului si daca este nevoie de optiuni de tratament in caz de urgenta.

,,Colectivitatea are un puternic rol de influentare. Daca, spre exemplu, copilul este alergic la alune, el va fi tentat de grup sa manance, desi stie ca ii va face rau. Va avea in acel moment un episod alergic si este important ca atat profesorul, dar si cadrele medicale sa stie despre problema celui mic si sa reactioneze in consecinta in cel mai scurt timp, unele dintre aceste incidente avand mare potential de agravare si chiar deces”, a adaugat dr. Evelina Moraru.

Prin precautie, evitand automedicatia si fiind receptivi la opiniile medicale puteti avea un rol benefic in evolutia normala a copilului scolarizat. Prima zi de scoala a anului scolar este un moment unic pentru copii si pentru parinti deopotriva. Este inceputul unei noi etape din viata si este important ca primul pas sa fie facut cu dreptul.

sursa foto:shutterstock

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri