Parintii pot sesiza in comportamentul copiilor trasaturi de caracter care sa oglindeasca abilitatile ascunse ale micutilor.

Acasa dati-i responsabilitati pe diferite proiecte, cum ar fi organizarea camarii. Lasati-l sa aranjeze lucrurile prin camera lui asa cum ii place (indiferent de motiv).

Dati-i posibilitatea sa aleaga si lasati-l sa decida ori de cate ori e posibil. Intrebati-l: "Trebuie sa mergem la alimentara, la peco si la biblioteca. Unde mergem mai intai?"

Cand ati ajuns la magazin, dati-i o lista cu lucruri pe care trebuie sa le adune. Are nevoie de oportunitatea de a contribui in mod real.

Cereti-i ajutorul in rezolvarea problemelor de familie: "Intarziem intotdeauna la cursurile de inot. Poti sa te gandesti la o solutie care sa ne ajute sa ajungem la timp?"

La aceasta varsta, puteti face chiar o intrunire de familie si sa il lasati pe copil sa se desfasoare. Satisfaceti-i nevoia de a conduce dar aveti grija sa stie ca voi sunteti sefii cand e vorba de probleme de siguranta sau alte chestiuni unde adultii trebuie sa decida.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Si introduceti-i notiunile de a-si astepta randul, de a-si asuma responsabilitati si de a asculta, astfel incat sa nu ii innebuneasca pe colegii de joaca.

Copilul vostru nu poate sta locului?

Piticului ii place sa faca totul pe fuga – sau macar sa stea in picioare. Ii place orice implica miscarea.

Ce poate insemna: Copilul vostru invata kinetic si retine cel mai bine informatii sau e cel mai interesat in activiati care implica actiune si mobilitate.

Il puteti duce la cursuri de dans, de muzica, la antrenamente sportive si poate avea dexteritate in degete. Poate sa isi aleaga meserii care nu sunt legate de un birou, sau poate avea abilitati de bucatar.

sursa foto:shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri