26 Octombrie 2012 publicat în Copil 10 share-uri

Scopul suprem este sa va iubiti copilul pentru cine e, in timp ce il ajutati sa isi atinga potentialul maxim, odata ce i-ati descoperit talentul.

Talentele si abilitatile copiilor

Parintii nu trebuie sa caute nici a influenta si nici a impune copilului propriile preferinte, atunci cand vine vorba de alegerea unui domeniu de interes, a unui hobby sau chiar a viitoarei profesii.

Odata ce ati descoperit talentul ascuns al copilului vostru, incurajati-l, indiferent de domeniu, caci de la pasiune la performanata, poate fi un singur pas!

Copilul vostru dezasambleaza orice?

Aveti un copil absolut incantat sa descopere cum functioneaza lucrurile - ii place sa "aranjeze" butoane si intrerupatoare. S-ar putea sa dezmembreze ceva si apoi sa incerce sa isi dea seama cum sa il asambleze la loc. Este fascinat de masinarii.

Ce poate insemna: Copilul vostru probabil ca invata vizual - spatial. Un copil care iubeste sa repare ar putea fi un viitor mecanic, inginer, inventator sau om de stiinta. Poate proiecta orice, de la o cursa de soareci mai buna, pana la o capodopera de laptop.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Cum ii puteti dezvolta talentul: Aprovizionati-i "constructorului" vostru jucarii de construit, ca lego, pentru a construi, darama si a reconstrui propriile lui creatii.

De asemenea, incurajati-l sa construiasca cu mosoare, cutii goale de conserve sau orice altceva gaseste prin casa.

Mergeti la centre pentru copii sau la locuri de joaca special construite unde se poate manifesta explorand mediul cu propriile lui maini.

Satisfaceti-i nevoia de a-si da seama cum functioneaza lucrurile, dandu-i dispozitive sigure cu care sa se joace, cum ar fi un lacat si o cheie, un ceas demodat cu alarma, un prajitor de paine stricat (desigur, care nu se mai poate baga in priza). Indreptati-i atentia catre obiecte mecanice, ca semafoarele, cand le vedeti prin zona.

Fiti cu mare bagare de seama cu copilul, pentru ca astfel de copii vor incerca sa invete mai multe despre o priza bagand un cutit in ea.

sursa foto: shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri