26 Octombrie 2012 publicat în Copil 10 share-uri

Scopul suprem este sa va iubiti copilul pentru cine e, in timp ce il ajutati sa isi atinga potentialul maxim, odata ce i-ati descoperit talentul.

Copilul vostru viseaza cu ochii deschisi?

Poate ati observat ca micutul dumneavoastra pare retras in lumea lui, comunicand cu zane.

Ii place sa pretinda ca se joaca, sa isi ocupe timpul liber pictand si sa aiba multe idei de impartasit.

Foloseste lucrurile intr-un mod nou si cu totul neobisnuit (cum ar fi sa utilizeze pantofii pe post de faras sau sa stranga lucruri in ei), este deschis la idei nebune si se gandeste la solutii creative in rezolvarea problemelor.

Probabil ca pune si intrebari care te blocheaza cum ar fi "De ce e cerul albastru?"

Ce poate insemna: Micul vostru vizionar pare deconcentrat, dar probabil ca isi petrece timpul visand la idei marete.

Acest lucru indica adesea o creativitate puternica, un semn evident de dotare intelectuala.

Viata de zi cu zi poate parea plictisitoare pentru acest ganditor plin de imaginatie, care isi doreste sa evadeze in fantezii si care petrece clipe grele pentru a separa visul de realitate.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Rețetă de chec alb. Uite ce minunăție poți să faci cu albușurile rămase Sunt adorabile, nu ai cum să le reziști: Împletituri decorative minunate pentru ouăle de Paști!

Copilul vostru poate avea vocatii de artist, actor, scriitor, producator de film, creator de moda sau architect. Sau isi va folosi mintea si gandirea iesita din tipare si abilitatile de a rezolva probleme in moduri inovatoare in domeniul artelor sau al stiintelor.

Cum ii puteti dezvolta talentul: Incurajati creativitatea copilului, indiferent ce forma ia aceasta. Furnizati-i acestui artist in devenire o multime de materiale care sa ii incite imaginatia.

Ascultati muzica si cantati cantece. Puneti-l sa experimenteze cu proiecte stiintifice. Mergeti cu copilul la teatru si la concerte, ascultati-i povestile fanteziste si oferiti-i sprijin (si o audienta) pentru reprezentatiile sale.

Profitati de zilele libere "in familie", ducandu-l la muzee de arta.Copilul vostru poate dori carti stiintifico-fantastice; intrebati un bibliotecar sa va recomande carti potrivite pentru varsta lui.

Daca va simtiti presati sa raspundeti la toate intrebarile lui problematice, nu transpirati. Pur si simplu faceti din asta un proiect, si descoperiti impreuna raspunsul.

sursa foto: shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri