15 Octombrie 2012 publicat în Copil 1 share-uri

In perioada 8-12 octombrie 2012, peste 5000 de copii din scoli bucurestene au primit brosuri educationale si au invatat tehnica spalatului corect pe maini.

Comunicat de presa

Andreea Berecleanu, prezentatoarea principalului jurnal de stiri Antena 1, „Observator 19”, s-a alaturat si anul acesta campaniei educationale vizitand copiii din Scoala Generala Numarul 150 din Sectorul 5, Bucuresti.

“Experienta de anul trecut, cand am « predat » spalatul corect pe maini copiilor din Scoala Generala 70, a fost una extrem de placuta, cei mici fiind foarte receptivi!

Mi-am dorit sa ma alatur si anul acesta initiativei Protex, de a sarbatori Ziua Mondiala a Spalatului pe Maini printr-o campanie educationala, dat fiind faptul ca spalarea mainilor cu apa si sapun poate fi la fel de importanta ca folosirea antibioticelor si a vaccinurilor, contribuind la protejarea sanatatii fiecaruia dintre noi.”, a declarat Andreea Berecleanu.

Dupa ce au invatat tehnica spalatului corect pe maini de la vedeta Antena 1, cei mici au semnat, cu ajutorul voluntarilor Crucea Rosie Romana, stickere in forma de manuta, ca un simbol al promisiunii lor ca isi vor pastra mainile curate. De asemenea, ei au primit sapunuri Protex care sa-i ajute sa isi tina acest angajament.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor „Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie EXCLUSIV Sfaturile primei românce care a cucerit vârful Annapurna pentru copiii care vor să facă alpinism: Să înceapă gradual, să nu se implice din prima în ceva dificil

Pe 15 octombrie, initiativa va merge mai departe! Stickerele in forma de manuta semnate de copii in cadrul campaniei educationale Protex isi vor gasi locul pe un panou urias, amplasat in pasajul statiei de metrou Victoriei.

Trecatorii, inspirati de gestul celor mici, vor fi invitati sa se alature initiativei, semnand si ei stickere in forma de mana, ca un simbol al promisiunii ca se vor spala corect pe maini. Si ei vor primi sapunuri Protex si brosuri informative despre importanta spalatului pe maini.

  • 80% din bolile infectioase precum: gripa, hepatita, infectiile respiratorii, parazitozele sau bolile digestive, se transmit prin intermediul mainilor
  • Spalarea mainilor cu sapun poate fi la fel de importanta precum folosirea antibioticelor si a vaccinurilor ;
  • Spalarea mainilor cu sapun poate reduce, cu pana la 50% riscul aparitiei diareei ;
  • Spalarea mainilor cu sapun poate reduce infectiile respiratorii cu pana la 25% .

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.

sursa foto:shutterstock

Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri