7 Decembrie 2012 publicat în Copil 4 share-uri

Exista multe feluri de sport, individual sau in echipa, in functie de preferintele celui mic. Importanta este insa, activitatea fizica, beneficiul sportului fiind formulat inca din Antichitate, sub forma binecunoscutului dicton: “mens sana in corpore sano”!

4 Abandonarea subestimarii

Sportul il va invata pe micut o regula de viata: sa nu subestimeze, nici propriile puteri, dar nici valoarea adversarului!

Aceasta psihologie il pregateste pentru viata, cand va fi important sa aiba incredere in sine, dar sa nu-si desconsidere nici “adversarul” de orice natura ar fi, pregatindu-se cu multa determinare si disciplina pentru a invinge.

5 Criticile zidesc si nu darama!

Sportul il va educa pe micut sa suporte si sa foloseasca in mod constructiv criticile pe care le primeste. Acestea il vor ambitiona sa-si depaseasca punctele slabe si sa devina mai bun pe viitor.

6 Tratament pentru stres

Sportul este una din cele mai usoare si eficiente metode de a combate stresul, lipsa increderii in sine, tulburarile de dispozitie, tulburarile de somn, anxietatea, sau depresia in randul copiilor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine!

Activitatea fizica determina scaderea hormonilor de stres si cresterea secretiei de endorfine, la nivelul sistemului nervos.

Endorfinele, cunoscute si sub denumirea de “hormonii fericirii”, au un rol regenerator la nivelul celulelor si sunt responsabile de buna dispozitie resimtita dupa practicarea unei activitati sportive.

Endorfinele au si rol analgezic (de combatere a durerii), antiinflamator si de stimulare a imunitatii, ajutand la mentinerea starii de sanatate.

7 Increderea in sine

Sportul ajuta copilul sa se dezvolte fizic si psihic, combate obezitatea, dezvolta inteligenta si ii cultiva increderea in sine si in fortele proprii, vointa si concentrarea.

Un copil care face sport cu regularitate, va creste armonios si va fi mult mai bine pregatit, pentru a face fata situatiilor dificile din viata de adult.

Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor!

Sportul in echipa contribuie si la cresterea abilitatilor sociale de interactiune si comunicare cu ceilalti.

sursa foto:sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri