4 Abandonarea subestimarii
Sportul il va invata pe micut o regula de viata: sa nu subestimeze, nici propriile puteri, dar nici valoarea adversarului!
Aceasta psihologie il pregateste pentru viata, cand va fi important sa aiba incredere in sine, dar sa nu-si desconsidere nici “adversarul” de orice natura ar fi, pregatindu-se cu multa determinare si disciplina pentru a invinge.
5 Criticile zidesc si nu darama!
Sportul il va educa pe micut sa suporte si sa foloseasca in mod constructiv criticile pe care le primeste. Acestea il vor ambitiona sa-si depaseasca punctele slabe si sa devina mai bun pe viitor.
6 Tratament pentru stres
Sportul este una din cele mai usoare si eficiente metode de a combate stresul, lipsa increderii in sine, tulburarile de dispozitie, tulburarile de somn, anxietatea, sau depresia in randul copiilor.
Activitatea fizica determina scaderea hormonilor de stres si cresterea secretiei de endorfine, la nivelul sistemului nervos.
Endorfinele, cunoscute si sub denumirea de “hormonii fericirii”, au un rol regenerator la nivelul celulelor si sunt responsabile de buna dispozitie resimtita dupa practicarea unei activitati sportive.
Endorfinele au si rol analgezic (de combatere a durerii), antiinflamator si de stimulare a imunitatii, ajutand la mentinerea starii de sanatate.
7 Increderea in sine
Sportul ajuta copilul sa se dezvolte fizic si psihic, combate obezitatea, dezvolta inteligenta si ii cultiva increderea in sine si in fortele proprii, vointa si concentrarea.
Un copil care face sport cu regularitate, va creste armonios si va fi mult mai bine pregatit, pentru a face fata situatiilor dificile din viata de adult.
Sportul in echipa contribuie si la cresterea abilitatilor sociale de interactiune si comunicare cu ceilalti.
sursa foto:sxc.hu
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?