26 Decembrie 2012 publicat în Copil 47 share-uri

Pe 21 decembrie, in cadrul campaniei “Sa protejam impreuna copilaria”, Societatea Romana de Pediatrie a daruit cate un ursulet de plus copiilor nevoiti sa isi petreaca Craciunul in patul de spital, pentru a le alina suferinta.

Comunicat de presa

Sa protejam impreuna copilaria!

Actiunea a fost posibila cu sprijinul a 5.000 de persoane, care au raspuns apelului lansat de Societatea Romana de Pediatrie pe pagina de Facebook a campaniei, Protejam Copilaria, si s-au alaturat cauzei, dand share (distribuind) mesajului SRPED, in schimbul jucariilor pentru cei mici;

In cadrul campaniei “Sa protejam impreuna copilaria”, Societatea Romana de Pediatrie a daruit cate un ursulet de plus copiilor nevoiti sa isi petreaca Craciunul in patul de spital, pentru a le alina suferinta.

Astfel, sute de jucarii de plus au ajuns la 250 de copii internati in Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Grigore Alexandrescu” din Bucuresti, primul centru pediatric din tara , si de asemenea, vor inveseli si copiii din Spitalul de Copii “Sfanta Maria”, din Iasi.

Prin acest gest simbolic, Societatea Romana de Pediatrie urmareste sa atraga atentia asupra numarului mare de copii si familii nevoite sa isi petreaca sarbatorile de iarna in patul de spital, si nu in jurul bradului.

Totodata, Societatea Romana de Pediatrie semnaleaza ca unele dintre bolile care cauzeaza spitalizarea celor mici ar putea fi prevenite prin metode simple, precum vaccinarea, evitandu-se astfel suferinta copiilor si a familiilor acestora.
 

Actiunea a fost posibila datorita implicarii a peste 5.000 de persoane, care au distribuit apelul lansat de Societatea Romana de Pediatrie pe pagina de Facebook a campaniei www.facebook.com/protejamcopilaria si pe website-ul campaniei https://www.protejamcopilaria.ro/home/ajuta-un-copil-cu-rotavirus/.

Astfel, prin share-urile apelului de pe Facebook, parintii au sustinut Societatea Romana de Pediatrie sa daruiasca 500 de ursuleti micutilor internati.

Totodata, prin distribuirea mesajului, tot mai multi parinti au fost informati asupra pericolelor cauzate de rotavirus, o boala prevenibila prin vaccinare, pentru a impiedica alti copii sa ajunga in spital din cauza acestei boli.

In acest context, specialistii pediatri mentioneaza ca una dintre cele mai frecvente boli la copii, in sezonul rece, este infectia cu rotavirus, care duce la spitalizare timp de 6 zile in medie, sub tratament cu perfuzii.

Datele Organizatiei Mondiale a Sanatatii arata ca 36% din internarile pentru boli diareice la copiii de pana in 5 ani sunt cauzate de infectia cu rotavirus, iar perioada de internare este mai mare decat la alte boli diareice. Si totusi, infectia cu rotavirus la copii poate fi prevenita prin vaccinare.

Totodata, SRPED avertizeaza ca in lunile friguroase de iarna, incidenta rotavirusului creste semnificativ , deoarece temperaturile scazute favorizeaza supravietuirea si raspandirea acestui virus in mediul inconjurator .

Rotavirusul este o boala extrem de contagioasa, care afecteaza 95% dintre copii, pana la varsta de 5 ani. Aceasta boala se trateaza doar in spital si in unele cazuri, mai ales la varste mici, poate produce complicatii severe.

Conform OMS, copiii sub 5 ani, dar in special cei cu varsta intre 6 luni si 2 ani sunt cei mai vulnerabili la aceasta boala, care face peste 500.000 de victime in randul copiilor, in fiecare an.

Societatea Romana de Pediatrie recomanda vaccinarea ca fiind cea mai eficienta metoda de preventie impotriva rotavirusului.

Parintii pot afla mai multe despre rotavirus pe https://www.protejamcopilaria.ro/rotavirus/ si urmarind campania "Sa protejam impreuna copilaria" a Societatii Romane de Pediatrie.

In cadrul site-ului, parintii au la dispozitie o sectiune de intrebari, unde vor primi raspuns din partea specialistilor Societatii Romane de Pediatrie (intreaba@protejamcopilaria.ro).


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri