Metode naturale pentru cresterea imunitatii
1 Vitamina A
Un nivel scazut al acestei vitamine se coreleaza cu o frecventa crescuta a infectiilor in gat, sinusuri si urechi.
Surse naturale, din care copiii pot prelua vitamina A:
- Lapte batut
- Galbenus de ou
- Peste si suplimente cu ulei de peste
- Ficat
Beta-carotenul din fructele si legumele galbene si portocalii, in stare cruda:
- morcovi
- dovleac
- cartofi dulci
- rosii
- ardei gras
- legume cu frunze verzi (spanacul, broccoli, varza)
- portocale
- caise
- piersici
- pepene galben
- mango, papaya
- ulei de catina
2 Vitamina C
Vitamina C stimuleaza productia anumitor anticorpi si are efecte antioxidante puternice, intarind celulele organismului in lupta cu microbii.
Sursele bogate in vitamina C:
- Macese
- Catina
- Fructe de padure: mure, coacaze, fragi, capsuni afine
- Mere
- Rodii
- Citrice (grapefruit, lamai, mandarine,portocale)
- Kiwi
- Crucifere: broccoli, varza , varza de Bruxelles, conopida
- Patrunjel
- Ardei gras
- Salata verde
- Spanac
3 Vitamina D
Cercetarile au aratat ca persoanele care consuma vitamina D in sezonul rece sunt mai protejate impotriva virozelor, deoarece vitamin D creste puterea de aparare a sistemului imunitar.
sursa foto: shutterstock
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9