Metode naturale pentru cresterea imunitatii
1 Vitamina A
Un nivel scazut al acestei vitamine se coreleaza cu o frecventa crescuta a infectiilor in gat, sinusuri si urechi.
Surse naturale, din care copiii pot prelua vitamina A:
- Lapte batut
- Galbenus de ou
- Peste si suplimente cu ulei de peste
- Ficat
Beta-carotenul din fructele si legumele galbene si portocalii, in stare cruda:
- morcovi
- dovleac
- cartofi dulci
- rosii
- ardei gras
- legume cu frunze verzi (spanacul, broccoli, varza)
- portocale
- caise
- piersici
- pepene galben
- mango, papaya
- ulei de catina
2 Vitamina C
Vitamina C stimuleaza productia anumitor anticorpi si are efecte antioxidante puternice, intarind celulele organismului in lupta cu microbii.
Sursele bogate in vitamina C:
- Macese
- Catina
- Fructe de padure: mure, coacaze, fragi, capsuni afine
- Mere
- Rodii
- Citrice (grapefruit, lamai, mandarine,portocale)
- Kiwi
- Crucifere: broccoli, varza , varza de Bruxelles, conopida
- Patrunjel
- Ardei gras
- Salata verde
- Spanac
3 Vitamina D
Cercetarile au aratat ca persoanele care consuma vitamina D in sezonul rece sunt mai protejate impotriva virozelor, deoarece vitamin D creste puterea de aparare a sistemului imunitar.
sursa foto: shutterstock
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?