Metode naturale pentru cresterea imunitatii
1 Vitamina A
Un nivel scazut al acestei vitamine se coreleaza cu o frecventa crescuta a infectiilor in gat, sinusuri si urechi.
Surse naturale, din care copiii pot prelua vitamina A:
- Lapte batut
- Galbenus de ou
- Peste si suplimente cu ulei de peste
- Ficat
Beta-carotenul din fructele si legumele galbene si portocalii, in stare cruda:
- morcovi
- dovleac
- cartofi dulci
- rosii
- ardei gras
- legume cu frunze verzi (spanacul, broccoli, varza)
- portocale
- caise
- piersici
- pepene galben
- mango, papaya
- ulei de catina
2 Vitamina C
Vitamina C stimuleaza productia anumitor anticorpi si are efecte antioxidante puternice, intarind celulele organismului in lupta cu microbii.
Sursele bogate in vitamina C:
- Macese
- Catina
- Fructe de padure: mure, coacaze, fragi, capsuni afine
- Mere
- Rodii
- Citrice (grapefruit, lamai, mandarine,portocale)
- Kiwi
- Crucifere: broccoli, varza , varza de Bruxelles, conopida
- Patrunjel
- Ardei gras
- Salata verde
- Spanac
3 Vitamina D
Cercetarile au aratat ca persoanele care consuma vitamina D in sezonul rece sunt mai protejate impotriva virozelor, deoarece vitamin D creste puterea de aparare a sistemului imunitar.
sursa foto: shutterstock
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân